Divna atmosfera

Imela, bršljan i češeri: Tradicionalna božićna priča u zagrebačkom stanu poznate cvjećarke

 Neja Markičević/CROPIX
Pogledajte kako izgleda najzelenija božićna priča na ovim prostorima

Mirela Lela Mikšić, kiparica koju je život odveo u svijet bilja, vlasnica je cvjećarnice Lela Design, a ovo je njezina božićna priča.

Obožavam tradicionalni Božić, crvene bobice, bijele svijeće, zelene grane silbera, češere, punoooo lampica, snijeg te srebro, bakar ili zlato. Kad je u pitanju ovo doba godine, sklonija sam držati se tih nekih tonova, nisam ljubitelj previše jakih boja. Sam Božić kao blagdan mi je sinonim za obitelj, prijatelje i mnogo dobrih emocija - kaže nam Mirela Lela Mikšić, jedna od najpoznatijih zagrebačkih cvjećarki koja u svojoj cvjećarnici Lela Design studio na Črnomercu radi čudesa. Mirela je po struci kipar, a život ju je odveo u svijet cvijeća i organizacije vjenčanja te svih vrsta evenata i zbog toga je, kaže, jako sretna.

image
Neja Markičević/CROPIX

"Ako ste uvijek u žurbi i mislite da nećete stići sve napraviti, pomoć potražite u cvjećarnici ili, pak, otiđite do tržnice. Nekoliko pušleka imele, bršljana možete zavezati špagom i staviti u postojeće vaze u stanu ili povješati, čak i po lusterima"

- Privatno i poslovno nastojim biti radoznala i uvijek nešto kreiram, bilo po kući ili u svojem studiju. Svoju mladolikost mogu zahvaliti i mojim dvjema kćerima, tinejdžericama, koje su zaslužne da sam konstantno u trendu s novostima u društvenim mrežama, no zbog njih nastojim ostati mlada duhom i pojavom - rekla nam je Mirela Mikšić.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Lela obožava tradicionalni Božić, crvene bobice, bijele svijeće, zelene grane silbera, češere, puno lampica, snijeg te srebro, bakar ili zlato. Kad je u pitanju ovo doba godine, sklonija je držati se takvih tonova

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Što se tiče Božića, Mirela ističe kako svake godine nastoji svojim kupcima pripremiti novu kolekciju te uvijek nastoji ići u dva smjera.

Jedan je više tradicionalan, no u ponudi uvijek ima nešto i za one odvažnije.

- Također smo svim svojim klijentima u mogućnosti ponuditi i custom made božićne dekoracije - kaže i dodaje kako je za ove blagdane osmislila kolekciju s prirodnim materijalima poput nordijske jelke, imele, lovora i bršljana koje kombinira s elementima bakra.

- Obožavam putovanja pa sam ove godine odlučila u Lela Design kolekciju unijeti djelić tog modernog elementa, ali uvijek kombinirano s tradicionalnim elementima - ističe te dodaje da joj je jasno kako je danas, unatoč velikom izboru, ljudima najveći problem tijekom blagdana vrijeme.

image
Neja Markičević/CROPIX

- Iako ste uvijek u žurbi i mislite da nećete stići sve napraviti, pomoć potražite u cvjećarnici ili, pak, otiđite do tržnice. Svega nekoliko pušleka imele, bršljana možete zavezati špagom i staviti u postojeće vaze po stanu ili povješati čak i po lusterima - kaže i otkriva trik za sve koji žele brzinski unijeti dašak Božića u svoj dom.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

- Na buketiće stavite lampice i pošpricajte umjetnim snijegom, vjerujte mi, izgledat će fantastično. Stavite buketić na stol u blagovaonici i uokolo svijeće, na luster objesite također isti takav buket. Ukrasite jednim takvim buketom i hodnik, a manji pušlek objesite na ulaznim vratima. Malo se poigrajte i u kuhinji pa u najobičnije kekse dodajte cimeta ili neki drugi vama omiljeni začin i evo lijepog i svečanog blagdana - otkriva i zaključuje kako je ponekad ono najjednostavnije zaista i najljepše, zato dopustite si biti kreativni na svoj način i ne opterećujte se time što se očekuje već onime što vas veseli.

Više na: leladesign.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:42