genijalno

IKEA minijaturni stan od svega 10 kvadrata za cijenu od samo 5 kuna mjesečno

 IKEA Japan
Ovim projektom IKEA želi istaknuti kako njihov namještaj može učiniti život u malim stanovima udobnim, ugodnim i funkcionalnim

I onda kad pomislite da se IKEA ne može domisliti nečega novog što bi nas iznenadilo ili privuklo našu pozornost, oni nekako uvijek uspiju promijeniti to razmišljanje. Ovaj put smo naišli na projekt uređenje kompletnog stana u Japanu. Naime, IKEA Japan je u potpunosti opremila stan u Tokiju i daje ga za iznajmljivanje. Stan je smješten u četvrti Shinjuku, i ništa od ovoga ne bi bilo toliko iznenađujuće i drugačije da se na radi o malenom prostoru od svega 10 četvornih metara koji će se na tržištu naći za samo 99 jena, što bi bilo otprilike 5 kuna mjesečno.

image
IKEA Japan
image
IKEA Japan

S ukupnom populacijom od 14 milijuna ljudi, Tokio je najnaseljenije urbano područje na svijetu. To ga je dovelo do toga da postane stručnjak za mikroživot - od hotela s kapsulama do zajedničkih kuća, Japanci su jednostavno majstori kada su u pitanju znaju minijaturni prostori. Ovim projektom IKEA želi istaknuti kako njihov namještaj može učiniti život u malim stanovima udobnim, ugodnim i funkcionalnim.

image
IKEA Japan
image
IKEA Japan
image
IKEA Japan
image
IKEA Japan
image
IKEA Japan

Za dizajn ovog malenog stana IKEA Japan koristi različite trikove za uštedu prostora. Prvo i najvažnije, prostor je organiziran okomiti, dijeleći stan na dvije razine. Na prvoj etaži korisnici će pronaći ulaz, čajnu kuhinju, kupaonicu i perilicu, dok ih ljestve vode u spavaći polukatni dio.

image
IKEA Japan
image
IKEA Japan

Izbor namještaja uključuje multifunkcionalne IKEA komade. Na primjer, IVAR sustav za pohranu može se prilagoditi za različite potrebe dodavanjem (ili uklanjanjem) polica, kutija, ormara, pa čak i stola za rad. Jednosjed se pretvara u krevet, dodajući dodatni ležaj za spavanje. Namještaj na kotačima omogućuje pomicanje svega ovisno o tome što korisnik radi — zabavlja se, radi, spava ili nešto sasvim drugo.

image
IKEA Japan

Za svoje prvo lansiranje vezano za kompletno uređenu nekretninu, IKEA Japan kreirala je kampanju za malene domove, promičući život u malom prostoru. Kampanju vodi njezin poznati morski pas igračka, Blahaj, koji personificira agenta za nekretnine. Švedski gigant namještaja objavljuje i youtube video zapise u kojima morski pas objašnjava proces dizajna iza stanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 05:00