Plijeni poglede

Hodnikom Ellen DeGeneres vlada topli minimalizam – koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim (vrijedan kopiranja)

Ellen DeGeneres

 SHUTTERSTOCK/
Minimalizam je zauzeo svoje mjesto na popisu popularnih trendova u dizajnu interijera zbog svoje čiste, jednostavne estetike

Izgled obilježavaju ravne linije, otvoreni prostori i ublažene palete boja u kojima dominiraju bijele, sive i crne. Iako mnogi cijene minimalistički dizajn zbog njegovog umirujućeg učinka, on također može prostor učiniti hladnim i neprivlačnim. Za one koji vole pojednostavljeni pristup minimalizma, ali ne vole njegovu oskudnost, topli minimalizam je odgovor.

Topli minimalizam kombinira uparene ideale minimalizma s toplim, zemljanim tonovima, prirodnim materijalima i ugodnim, organskim teksturama. Ovaj novi pogled na minimalizam trenutno će zagrijati svaki prostor, čineći ga ugodnim i gostoljubivim bez gubitka jednostavnosti.

To je bio cilj tvrtke za dizajn interijera Clement Design, koja je dobila zadatak dizajnirati i planirati sada već bivši dom Ellen DeGeneres i Portije De Rossi. Rezultat je dobrodošao, miran i nenatrpan prostor koji utjelovljuje trend tihog luksuza.

Najlakši način da postignete ovaj izgled, kao što je to učinio Clement Design, jest oponašanje prirode u njezinom najboljem izdanju. Nadahnut bojama iz prirodnog svijeta, topli minimalizam dodaje nježan i umirujući dodir interijerima koji se mogu slojevito obložiti teksturama i tonovima kako bi se mijenjali s godišnjim dobima.

Ključ je da ovaj izgled bude što jednostavniji. Nabavite jedan ili dva upečatljiva komada namještaja ili umjetnina kao okosnicu svoje sobe. Ako ste u nedoumici, počnite s podom. U domu Ellen DeGeneres i Portije De Rossi, tamni pod djeluje kao preteča boja i tonova koji se koriste drugdje. Ukrašavanje smeđom i tamno smeđom bojom pomaže prizemljiti prostoriju, izazivajući osjećaj mira i spokoja – prekrasan izbor za ulaz u dom.

Korištenje prirodne palete znači dodavanje dubine i kontrasta različitim slojevima i teksturama. Kako bi topla minimalistička paleta boja izgledala osmišljeno važno je miješati i slagati uzorke i oblike, iako neutralne, te povremene akcentne boje. Samo zato što je nešto bež ili smeđe ne znači da mora biti jednobojno.

Dakle, zaboravite oštre kutove i hladne sheme boja. Najnovije sheme boja, trendovi namještaja i dizajni namještaja crpe inspiraciju iz prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 01:16