Galerija Vugrinec

Galerija s antikvitetima i rijetkim umjetninama
Profil
Adresa:
Radićeva 5, Zagreb
Radno vrijeme:
9 - 20, sub. 9 - 12
Cijene:
na upit

Poznati hrvatski nogometaš Davor Vugrinec, čija se kolekcija umjetnina složena pod nazivom “Kolekcija Vugrinec – remek-djela hrvatske moderne” može pogledati do 12. travnja u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, uskoro otvara galeriju antikviteta i umjetnina. Galerija Vugrinec u Radićevoj 5 spremna je za otvaranje, iako Vugrinec navodi kako svečanog otvorenja neće biti. – Ispratit ćemo izložbu, još imam i dosta posla oko nogometa, no otvaranje će biti vrlo brzo. Prvo ćemo otvoriti prvi dio galerije, onaj u uličnom prostoru u Radićevoj, a zatim ćemo složiti i prostor dvorišta – kaže Vugrinec i navodi kako će se cijela galerija prostirati na otprilike 15 četvornih metara.

Prostor, odnosno interijeri nisu se mijenjali, riječ je o gradskom prostoru u centru grada koji je sam po sebi odličan, već su samo taj isti prostor dodatno naglasili muzejskom rasvjetom kako bi eksponenti došli do izražaja. U Galeriji Vugrinec naći će se pomno birani antikviteti i umjetnine, djela od porculana, lusteri, nakit, namještaj, umjetničke slike, ali nam Vugrinec otkriva kako će u prostoru galerije djelovati i kutak za turiste s prigodnim suvenirima od keramike. – Naglasak je na kvaliteti, a ne kvantiteti.

Bit će nekoliko odabranih primjeraka, ali riječ je o vrhunskim stvarima – navodi Vugrinec i dodaje kako će se u galeriji moći naći i ogledalo iz 17. stoljeća, barokni ormari, japanski tanjuri, kompleti za čaj, ali i umjetnine autora čija se djela ne mogu tako lako naći na tržištu. Osim u galeriji u Radićevoj ulici, sva će se djela moći vidjeti i na webu koji će uskoro biti aktiviran, kako bi se potencijalni kupci mogli upoznati s onime što mogu naći u galeriji.

Otvorenje Galerije Vugrinec stiglo je u pravo vrijeme jer se još ne prestaje pričati o izložbi postavljenoj u Umjetničkom paviljonu za koji sam Vugrinec kaže da je čuo pohvale, no ističe kako je to njegova privatna kolekcija te se ništa od djela izloženih u paviljonu iz njegove privatne kolekcije neće naći u galeriji. Ali, otkriva, u Galeriji Vugrinec zasigurno će se naći impresivna djela.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 03:28