Potkrovlje za deset

Fantastičan mali stan za mladu ženu: Ima 27 kvadrata i skriven krevet u ovom ormaru

 SHOOOTIN/
Renoviranje dvosobnog potkrovlja u studio apartman transformacija je kakvu nemamo priliku često vidjeti

Riječ je o metamorfozi s puno izvrsnih ideja iza koje stoje dizajnerice interijera Margaux Meza i Carla Lopez iz Transition Design Studija. Iako ste na našim stranicama mogli vidjeti slična renoviranja, ovaj je primjer, ipak, prava rijetkost. "Transfer" iz više soba u jednu sobu nije uobičajen, ali za ovaj stan od 17 čevornih metara to je bilo jedino rješenje kako bi se dobila fluidnost. Dizajnerice su uklonile sve pregrade i sobe, i stan napokon diše.

image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/

Osim što je hrabro uklonjena veća količina zidova koja je blokirala komunikaciju i smanjila i onako skučeni prostor, profići su iz Transition Design Studija pretvorili nedostatke u prednosti. Dugi su tlocrt potkrovlja s neravnim zidovima u jednom dijelu stana iskoristili za smještaj stola izrađenog po mjeri od drvene ploče, koja savršeno odgovara šupljinama zida.

image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/

Na mjesto nekadašnjeg dnevnog boravka uređena je otvorena kuhinja. Iako nije jako velika, izuzetno je praktična zahvaljujući ormarićima koji omogućuju smještaj svih kuhinjskih pomagala i pribor.

image
SHOOOTIN/

Pored otvorene kuhinje, elegantna je kupaonica pronašla utočište u kojoj usprkos maloj površini ništa ne nedostaje. Čak su postavljena klizna vrata koja odvajaju kupaonicu od glavne sobe bez gubitka dragocijenih kvadrata. Ovdje je smještena i velika garderoba s dovoljno prostora za držanje svih bitnih stavari.

image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/

U dnevnoj je sobi, cijeli je zid namijenjen spremanju stvari. Na zidu pored sofe nalazi se velika polica s prostorom za odlaganje stvari u podnožju. Ova je soba ujedno i spavaća jer u ormaru skriva krevet koji se u par jednostavnih poteza može transformirati u ugodni krevet za dvoje.

image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/
image
SHOOOTIN/

Uklanjanjem pregrada stan je dobio potrebnu svjetlost. No, lov na svjetlo tu ne prestaje. Prozračnost su dizajnerice dodatno naglasile odabirom neutralne i svijetle palete boja. Zatečeni linoleum, tepih i pločice zamijenile su parketom koji je uskladio prostor i unio dodatnu svježinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 03:25