Cool mjesto: Pizzeria San Pietro

Vrhunska pizza u ugodnom ambijentu

Vrhunska pizza i ugodan prostor ključ su dobrog poslovanja. Upravo su tako razmišljali u novootvorenoj pizzeriji San Pietro koja se nalazi u POS-ovu naselju Špansko-Oranice. San Pietro je nastao kao nasljednik sad već kultnog kafića Zeus Faber na glavnom trgu u naselju.

– San Pietro je kao odvojena poslovna jedinica otvoren u nekadašnjem prostoru za nepušače. Željeli smo maksimalno iskoristiti prostor kako bi izgledao veći, ali i pružiti gostima da se osjećaju dobro i da ih na neki način prostor čini pozitivnijima – kaže voditelj Ante Kljajić. Nekad taman prostor tako je sada dobro promišljen, svijetao, moderan, ali opet pomalo rustikalan. Saznajemo kako je glavni cilj bio da stane dosta stolova, a opet da ne izgleda prenatrpano. Ukratko, postići neku prostornu ravnotežu.

– Za kuhinju smo odlučili da bude manja, ali opet dovoljno velika kako bi se jela pripremala bez problema. Zbog komunikacije s gostima kuhinja je u sklopu pizzerije pa svaki gost može vidjeti kako se priprema njegova omiljena pizza – objašnjava Kljajić i dodaje kako je vanjska fronta kuhinje zanimljiva zbog cjepanica koje su rezane na dva centimetra širine i lijepljene na pozadinu. Zbog osjećaja topline odlučili su se da većina namještaja bude drvena, a za razbijanje monotonije iskoristili su veliku naljepnicu s drvom maslina. –

Naljepnica je zapravo fotografija vlasnika pizzerije koji se bavi snimanjem filmova. Maslina nam se činila kao zgodan odabir jer nekako asocira na pizzu. Logično, jer ona je sastavni dio gotovo svake pizze – smatra Kljajić. Stolovi su u boji drva, a kako bi se uštedjelo na prostoru, postavljene su klupice. – Klupice smo imali u prijašnjem prostoru i bile su duge u obliku slova L. Odlučili smo ih izrezati i od njih napraviti nove. Ono što primjećujemo jest da su gosti zadovoljni ambijentom, a mi smo posebno ponosni na naš zimski vrt koji će do izražaja doći u hladnijim mjesecima – zaključuje Kljajić.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 07:48