Apetit City Shop

U Zagreb stigli rijetki začini, alkohol i ulja
Profil
Adresa:
Masarykova 18, Zagreb
Radno vrijeme:
ponedjeljak - subota 13-23 sata, nedjeljom ne radi
Cijene:
maslinovo ulje 170-110 kuna, gin 380-520 kuna, japanski viskiji 290-870 kuna, začinske mješavine 50-80 kuna, čaše Artner 210-250 kuna

U sklopu restorana Apetit City prije nekoliko dana otvorena je zanimljiva trgovina. U njoj se mogu kupiti kvalitetna vina, začini, maslinovo ulje i prigodni blagdanski pokloni. Vlasnica restorana Sanja Cabalier kaže kako je godinama razmišljala na koji način može olakšati svojim gostima potragu za nečim što su kušali u njenom restoranu. Često su je pitali gdje kupiti vino ili neki začin. Ona bi ih uputila na adresu u gradu gdje mogu kupiti željeni proizvod, no mnogi za to u svojim natrpanim rasporedima ne mogu naći vremena. Zato je odlučila uz restoran otvoriti trgovinu u kojoj će im ponuditi ono što su mogli okusiti ili vidjeti u njenom restoranu. – Prodajemo prigodne ukrase kojima je okićen restoran. Gosti kojima se svide staklena božićna drvca, kuglice ili mirisne svijeće mogu ih odmah kupiti.

Isto, naravno, vrijedi i za vina, viskije, začine, kao i pribor za jelo – kaže Cabalier. Dodaje kako je naročito ponosna na ponudu gina. Kupci mogu birati između sedam različitih vrsta, koje se proizvode u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Španjolskoj i Americi. Cijene se kreću od 380 do 520 kuna. U Apetit City Shopu mogu se kupiti i japanski viskiji, u rasponu cijena od 290 do 870 kuna, tonici te vrhunska vina.

Nudi se i niz začinskih mješavina, poput baharata, koji se često koristi u pripremi jela u restoranu, te tasmanskog papra. Cijene bočice od 80 grama kreću se od 50 do 80 kuna. Kako vrhunska kuhinja nije zamisliva bez maslinova ulja, kupci mogu birati između nekoliko proizvoda najboljih domaćih maslinara. Tako se nude ulja poput, primjerice, onih koje proizvode Rizman, Bibich i Meneghetti. Cijene su od 70 do 110 kuna.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:56