Nemojte se bojati

Život u malo kvadrata nije razlog da vaš društveni život pati. Oganizirajte večeru, evo kako

 Wellcome Home
Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta za organiziranje tuluma ili večere u vašem malom interijeru.

Život u malo kvadrata nije razlog da vaš društveni život pati, pogotovo kada krene kiša i svi se povuku u toplinu doma te su večere i ugodna okupljanja idealan način za održavanje bliskih prijateljstava i odnosa. Uz malo volje svaki prostor može postati mjesto za veselje i čavrljanje uz ukusno jelo, glazbu i smijeh.

image
MICHELA BUTTIGNOL

Ne morate smišljati velike i kompleksne događaje da biste uživali u društvu u svojem domu pa prestanite odgađati svoje druženje! Svi živimo užurbanim životom i puni smo obaveza pa vam nitko neće zamjeriti ako vaš prostor nije savršen. Vašim će uzvanicima biti važnije da se dobro zabave i podijele s vama svoja iskustva.

image
Wellcome Home

Nemojte se bojati promijeniti raspored pokućstva za svoje druženje. Premjestite kauč, zamijenite stolić u dnevnoj za veći stol koji ćete postaviti na sredinu prostorije, iskoristite zalutale stolice, škrinje ili čak spomenuti stolić kao mjesto za sjedenje, pogurajte višak namještaja uz zid i stvorite mala područja za ćaskanje. Osim što možete promijeniti razmještaj namještaja, uvijek možete određene komade jednostavno maknuti iz prostora. Iskoristite ostale prostorije kao privremeno skladište. Nemojte se ustručavati posuditi pokoju sklopivu stolicu kako biste svakog svojeg gosta mogli smjestiti za stol i nemojte zaboraviti od obitelji posuditi dodatno posuđe ako vam zatreba.

image
SARAH SHERMAN SAMUEL

Stvorite atmosferu lijepom rasvjetom. Pokušajte izbjeći korištenje klasičnog svjetla kojim inače rasvjetljavate prostoriju koje je vjerojatno jako ili čak fluorescentno te neće biti laskavo za vaš prostor. Iako je inače korisno imati jaku rasvjetu, u situacijama kada je cilj stvoriti ugodnu atmosferu ne pomaže nam baš. Radije upalite svijeće i razmjestite ih po sobi, nabavite pomoćne lampice ili čak iskoristite lampice za bor koje inače ostatak godine ne koristite. Ciljajte na toplo bijelo svjetlo. Ne samo da će atmosfera biti intimnija, nego ćete tako sakriti i moguće nesavršenosti vašeg prostora.

image
SARAH SHERMAN SAMUEL

Pretvorite vašu večeru u društveni događaj čak i u fazi priprema. Neka vam gosti pomognu složiti posljednje detalje, dovršiti jela i iznijeti ih kada su gotova te na kraju večeri neka vam pomognu pospremiti! Tako ćete imati manje posla, bit ćete brže gotovi i iduće jutro se nećete spoticati o ostatke sinoćnjeg tuluma. Pitajte svoje goste za mišljenje o određenim aktivnostima koje ste planirali za večer, započnite razgovor o najboljim opcijama i možda se iznenadite njihovim kreativnim odgovorima.

image
HALF BAKED HARVEST

Ako planirate mnogo kuhati, počnite se pripremati na vrijeme, a ne samo par sati prije nego što gosti trebaju doći. Također nemojte zaboraviti nabaviti ambalažu u koju ćete spakirati ostatke hrane koje ćete poslati sa svojim gostima kući kako biste izbjegli bacanje hrane koju ne možete pojesti.

image
SARAH SHERMAN SAMUEL

Budite svjesni da večer neće biti savršena jer se uvijek dogodi nešto neplanirano. No, to nije razlog za brigu, već za smijeh i dobro raspoloženje koje sitni detalji ne mogu pokvariti. Dobri će prijatelji cijeniti vaš trud i neće vam zamjeriti što je ponestalo pića ili što nemate društvenih igra. Važno je sjetiti se da je svrha svega druženje, a ne besprijekorna organizacija i napetost.

Dobru zabavu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:56