genijalan proizovod

Zidne pločice od drvene vune: Odlično izgledaju, upijaju zvuk te su otporne na vodu i vatru

 Baux
BAUX pločice od drvene vune su ekološki prihvatljiv materijal koji se može reciklirati

Međunarodni dizajnerski studio Form Us With Love kreirao je seriju modularnih zidnih pločica izrađenih od održivog materijala poznatog kao drvena vuna. Pločice su dizajnirane za Baux (tvrtku za izradu građevinskog materijala), a modularni paneli izrađeni su u suradnji s Träullitom, jedinim obiteljskim proizvođačem ekološki prihvatljivog materijala, koji je također poznat kao excelsior.

image
Baux
image
Baux
image
Baux

Izrađena od drvenih vlakana vezanih zajedno s cementom i vodom, drvena vuna se često koristi za pakiranje, izolaciju, pa čak i punjenje plišanih medvjedića. Domišljati dizajneri u Form Us With Love upotrijebili su ovaj naizgled svakodnevni materijal za izradu šesterokutnih, raznobojnih Baux pločica, koje ne samo da izgledaju fantastično kada su složene zajedno u geometrijske zidne murale, već i upijaju zvuk. Jednako tako ove pločice su otporne su i na vatru i vlagu.

image
Baux
image
Baux
image
Baux
image
Baux

BAUX pločice od drvene vune su ekološki prihvatljiv materijal koji se može reciklirati. Također kao što je već ranije spomenuto ovaj materijal je otporan na vlagu te izjednačava vlažnost zraka u prostoru apsorbirajući i zatim ispuštajući vlagu u okolni zrak. To doprinosi ugodnoj klimi u zatvorenom prostoru koja je dobra za udobnost i zdravlje. Visoka pH vrijednost također ih štiti od plijesni te tako materijal nije pod utjecajem truljenja. Zanimljiv je i podatak da pločice pohranjuju toplinu iz okolnog zraka i emitiraju je kada temperatura zraka padne. To pridonosi nižoj potrošnji energije i smanjenom utjecaju na okoliš te stabilnoj i ugodnoj klimi u zatvorenom prostoru.

image
Baux
image
Baux
image
Baux

BAUX pločice dostupne su u 8 vrsta; pravokutnik, kvadrat, krug, šesterokut, paralelogram, trokut, prirodna daska i 3D piksel 25, 50 i 70 mm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:26