Ne cjepidlačite

Želite kuhinju u kojoj se rado boravi? Rijetki znaju postići ovaj savršeno-ne savršeni izgled

 Our Food Stories
Kuhinja domaćeg, opuštenog izgleda krajnji je cilj kada je u pitanju dizajn doma

Znati kako stvoriti kuhinju opuštenog izgleda znači da imate protuotrov za užurbanost svijeta. Kada su moderni životi toliko prenatrpani obavezama, stvaranje mirne i opuštajuće atmosfere u koju ćete se vratiti važnije je nego ikad. U kuhinji se pomalo neuredan izgled čini ležernijim i prirodnijim, osobito u starijim ili starinskim objektima.

image
Our Food Stories

1. POMIJEŠAJTE STILOVE, ALI S MJEROM

Ključ opuštene kuhinje je miješanje stilova i materijala, ali na miran, promišljen način. Odaberite dva različita dizajna namještaja, ali neka završne obrade dijele iste meke, neutralne tonove tako da postignete harmoniju u prostoru.

2. ODLUČITE SE ZA OTVORENE POLICE

Kada su u pitanju ideje za kuhinjske police, one su ključne za stvaranje opuštenog, prijateljskog izgleda, kuriranja prostora punog vaših omiljenih stvari. Odabir otvorenih polica umjesto zidnih ormarića još je jedan način da izbjegnete pretjerano uklopljen izgled. Neka vam se police budu od istog materijala kao i ostali dijelovi za odlaganje tako da postignete jedinstvo.

image
Our Food Stories
image
Our Food Stories

3. HRABRA IZJAVA

Ideje za mramorne kuhinje i dalje su jako tražene. Svakoj kuhinji je potrebna posebna značajka, a to može biti naprimjer mramorni sudoper koji ima starinski šarm tradicionalnog dizajna, ali s modernim zaokretom.

4. POMIJEŠAJTE METALE I KAMEN

Nabavite iste kamene radne ploče za okolne jedinice, a zatim dodajte ručno obrađeni bakar. Kontrast pomaže da dobijete raznolikost i živost u prostoru, ali se također ga možete vizualno povezati s kolekcijom starinskih bakrenih lonaca i tava i stvoriti doista posebnu atmosferu. Bogati metali poput bakra i mjedi na slavinama, nosačima polica i ručkama doprinose toploj atmosferi. Materijali će s vremenom i upotrebom stariti i patinirati, zbog tragova vode što nije za svakoga, ali mi smatramo da daje više karaktera samom stilu.

image
Our Food Stories
image
Our Food Stories

5. ODABERITE HRASTOV POD

Postoji mnogo vrsta podova koji funkcioniraju u kuhinji, ali ako počinjete od nule, ne možete pogriješiti s opuštenom prirodom hrasta. Tamni hrast također oprašta ogrebotine i mrlje, što ga čini praktičnim izborom u dobro korištenoj kuhinji.

image
Our Food Stories
image
Our Food Stories

6. DODAJTE NEKOLIKO RUČNO RAĐENIH PREDMETA

Iako je ukupni učinak nevjerojatnih rustikalnih kuhinjskih ideja da je prostor vrlo miran i opušten, manji detalji i dodaci ga čine zanimljivim. Nabavite ručno rađene predmeta, kao što su naprimjer viseće svjetiljke i dobit ćete drugačiji izgled i jedinstvenost koju ne možete dobiti od strojne izrade. Boje na zidovima također puno utječu na kompletan dojam kuhinje. Odlučite se za tradicionalnu vapnenu boju na zidovima, koja ima prekrasnu, nesavršenu teksturu i koja je jedan od najboljih načina za postizanje opuštenog prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 18:48