Made in Croatia

Zabavna i duhovita strana svakodnevnih predmeta i božićnih ukrasa kreativne Šibenčanke

 VOJKO BASIC/CROPIX
Iz ponude Dine Jelovčić svakako se izdvaja vaza u obliku guze i ukrasi iz božićnog asortimana: orašari na okviru, kućice, krila...

PROFIL

  • INFO: dekoracije od betona, gipsa i sličnih materijala za dom brenda Dina Handmade
  • DIZAJN: Dina Jelovčić
  • Kontakt: IG @dj2 - handmade

Dina Jelovčić je 35-godišnja Šibenčanka, po struci mag. ing. logistike. Kaže da je tipični ludi horoskopski Vodenjak, koje se i inače opisuje kao kreativne umjetnike. Dina oduvijek nešto izrađuje, spaja različite stilove, modificira kupljene predmete, boja, gleta, a ne boji se ni građevinskih radova.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

- Idealan poklon mi je alat, omiljena boja crna, a materijal beton - nabraja sa smiješkom, dodajući kako je njezin profil na Instagramu dj2 - handmade spoj njezina privatnog i poslovnog svijeta. Na njemu dijeli razne “uradi sam” projekte uživajući u svakom koraku, od izrade do realizacije. Svi koju je prate, prisjetit će se vaze “Dupence” koju je izradila od kanalizacijskih cijevi i obložila DAS maskom, ali i slike “Djevojke s bisernim naušnicama” koju je napravila uz pomoć gleda i špatule.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Prigodni ukrasi prvenstveno su namijenjeni za borić, ali često završe na raznim mjestima poput kamina, zidova...

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Ipak, najomiljeniji “uradi sam” projekti su joj oni od betona, poput betonske klupe ili dekoracije u obliku gljiva, ali koristi različite materijale, dostupne u našoj svakodnevici, kao što je gips. Tako smo i mi uočili njezine orašare u okviru te smo je pozvali u naš studio da nam kaže nešto više o svojim božićnim dekoracijama.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

- Priča Dina handmade počela je prošle godine kada sam objavila ukrase od gipsa. Među njima je bio i orašar na okviru. Neposredno prije toga smo suprug i ja, budući da preuređujemo naš stan, napravili zid od cigle te sam tražila neke zanimljive dekoracije kojima bih ga ispunila. Kombiniranjem sam došla do spajanja praznih starinskih okvira s različitim predmetima i tako se zapravo rodila ideja spajanja orašara i okvira. Zahvaljujući mojoj maloj zajednici na Instagramu i podršci žena koje nisam nikad niti upoznala, krenula je cijela ova priča - kaže.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Sam način izrade uvijek prilagođava ne bi li bio što jednostavniji za one koji se žele okušati u tome. No, posebnu pažnju posvećuje detaljima.

- Svaka figura prođe kroz ruke i desetak puta prije nego što bude upakirana za slanje u svoj novi dom. Nakon što se osuši, fino je obradim te ukrašavam po želji. Pojedini ukrasi su pigmentirani ili se bojaju najčešće u tri sloja. Sav umor nakon rada zamijeni sreća kada pročitam poruke oduševljenih kupaca nakon otvaranja paketića. Ukrasi su prvenstveno namijenjeni za borić, ali često završe na raznim mjestima, poput kamina, zidova i okvira - kaže Dina, dodajući kako su uz orašara tražena i vrata. Osim što ih oboji i ukrasi metalnom folijom, po želji ih dopunim vjenčićem. Tu su i neizostavni modeli kućica, anđela, krila i vrtuljka.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Upravo je u fazi renoviranja stana u Šibeniku, a kako kaže, sve što ona skicira, suprug provede u djelo.

- Nemam određeni stil, ali trenutačno bih se svrstala u eklektičnog maksimalista. Miks svega i spoj nespojivog moja je dobitna kombinacija. Nešto obnoviti ili redizajnirati, u konačnici stvoriti nešto svoje, unikatno, ono je što me najviše privlači. Uz malo mašte, volje i u pola budžeta mogu se napraviti fantastične stvari. Kupujem apsolutno svašta, pravi sam sakupljač. Među najdražim ulovima mogu se naći različite starine, mesingani predmeti kojima apsolutno ne mogu odoljeti, pa sve do većih komada namještaja - nabraja te izdvaja starinsko mesingano ogledalo i blagovaonski stol koji još čekaju svoj makeover.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Nakon božićne ponude planira nastaviti s izradom različitih dekoracija, a neke od njih su vaze koje je već predstavila na profilu. Bit će dostupne u gipsu i betonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:46