URADI SAM

Za Noć vještica na stol stavite papirnatog duha, a bijele balone pretvorite u zastrašujuće izbuljene oči

 Meri Meri
Mistični rituali, koji su se nekoć povezivali s Halloweenom, s vremenom su prerasli u bezbrižnu zabavu kojoj se raduju i djeca i odrasli, a goste ćete oduševiti ovim jednostavnim dekoracijama

Proslava Noći vještica 31. listopada posljednjih je godina sve popularnija i u Hrvatskoj, pa mnogi ukrašavaju svoj dom tipičnim rekvizitima poput bundeva, šišmiša, paukova, duhova, izbuljenih očiju i kostura.

image
Meri Meri

Sama ideja proslave Halloweena potječe od starih Kelta i njihove proslave završetka žetve. Posljednji dan listopada njima je bio kraj ljeta te početak hladnih zimskih mjeseci koje su povezivali sa smrću. Vjerovali su da u Noći vještica nestaje granica između živih i mrtvih, da oni te noći napuštaju svoje grobove. No, mistični rituali, koji su se nekoć povezivali s Halloweenom, s vremenom su prerasli u bezbrižnu zabavu kojoj se raduju i djeca i odrasli. Te se večeri kostimira u vještice, vampire ili zombije, dijele se slatkiši, ukrašava kuća i okućnica. Evo našeg prijedloga kako urediti dnevnu sobu i označiti stol za goste.

image
Ginger Ray

Napravite dva kruga od papira različite boje i veličine, zalijepite ih na napuhane bijele balone i pričvrstite selotejpom za strop - izgledat će poput strašnih izbuljenih očiju. Ako vam je tako lakše, možete koristiti i samoljepljivu tapetu u boji. Mjesta za stol za goste obilježite malim papirnatim duhovima na kojima ćete napisati njihova imena. Oduševit će se!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:35