Uskrs 2022

Unikatni zečeki, piceki, koke i jaja domaćeg brenda koji je nastao kao uspomena na baku

 Draguljice Lang
Sve se izrađuje od filca, materijala koji mekoćom i toplinom odgovara i djeci jer je odličan za učenje i igru

Odrasti u kući obitelji Lang, na zagrebačkom Gornjem gradu, za Petru Požegu bilo je zaista čarobno. Naime, obitelj Lang iznjedrila je mnogo kreativaca, a među njima je danas i Petra, po struci pravni analitičar, koja je svoje zadovoljstvo i sreću pronašla u igli, koncu i bakinoj singerici.

- Oduvijek, uz svoju baku i majku, crtam, šivam, kreiram... zapravo se igram. Iz te igre nastao je posao, odnosno brend Draguljice Lang. Zašto Draguljice? Jednostavno. Moja baka je svoj radni vijek provela u Prirodoslovnom muzeju na Gornjemu gradu, a njezini kolege su je od milja zvali Draguljica. Uvijek vrijedna, sposobna, pristupačna, može se reći, s obzirom na mjesto rada, avanturist. I zauvijek, u krugu svojih radnih kolega i nas doma, ostala je i bila Draguljica. Odlučila sam brend nazvati po njoj - kaže Petra.

image
Draguljice Lang

Osim bake, koja je vješto šivala i stvarala sve što je Petra poželjela, i njezina je majka neumorni kreativac, odgojiteljica, koja ju je "zarazila" idejama.

- Htjela ja to ili ne, kreativac sam u duši. Brend Draguljice Lang nastao je 2014. godine, pokrenula sam ga sama i na njega sam vrlo ponosna. Kako bi se reklo, "mojih ruku djelo". Sve nastaje u mojoj glavi, zatim pretočim na papir, mijenjam, brišem, režem... - opisuje Petra, koja je osmislila rukavice "Prsti pričaju priču". Riječ je o svojevrsnim slikovnicama izrađenim od filca, koje najmlađi mogu staviti na ruku, pričati, igrati se i naposljetku zaspati s njima.

- Priča je bezbroj, pa tako i mojih "Prstića". Oni potiču maštu i kreativnost, ali i motoriku kod najmlađih. Detalji na rukavicama su čičak i gumbići, a mogu se i vezati - pojašnjava te dodaje kako je filc jedini materijal kojim se koristi, a koji svojom mekoćom i očitom toplinom odgovara i djeci, jer je idealan za igru i učenje.

image
Draguljice Lang

Svake godine stvara nešto novo, pa tako i prigodne blagdanske dekoracije. U povodu uskrsnih blagdana pokazala nam je svoje piceke, koke, zečeke, mrkvice, jaja... I oni su od filca.

- Boje su prave proljetne, vedre i vesele. Sve je ručno šivano i punjeno, te je idealno za igru najmanjih. Ukrasi su namijenjeni za grane, no mislim da najmlađi imaju bezbroj ideja gdje ih objesiti - kaže Petra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:24