Mala škola dizajna

Ukrašavanje stropa tapetama? Super zvuči, ali kako utječe na prostor i je li ih teško postaviti?

 Dreamhood Wallpapers
Prateći svjetske trendove, domaći brend Dreamhood Wallpapers nedavno je lansirao kolekciju stropnih tapeta

Jednog čitatelja zanimalo je nešto više o ovom novitetu na hrvatskom tržištu

image
Monica Trzun Bosiljkov
Dreamhood Wallpapers

Monica Trzun Bosiljkov iz brenda Dreamhood Wallpapers

WEB: dreamhoodwallpapers.com

KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PITANJE

Znatiželjni čitatelj časopisa Dom&Dizajn, koji je čuo da je nedavno na tržište lansirana prva kolekcija stropnih tapeta s domaćim potpisom, poslao nam je upit. Zanimalo ga je nešto više o tome kako koristiti i kombinirati stropne tapete te što treba učiniti ako je strop oštećen

KAKO STROPNA TAPETA UTJEČE NA PROSTOR?

Ako koristimo male uzorke, posebice kombinirane s mnogo različitih boja, prostor se može doimati vizualno manji. No, ako odaberemo stropnu tapetu s velikim uzorkom, primjerice noćnim nebom, kao i dnevnim nebom ili muralom u kojem do izražaja dolaze veliki motivi, tada vizualno povećavamo prostor, dajući mu notu prostranosti.

image
Kombinacijom plavih elemenata u sobi i stropne tapete Arabian Night postiže se umirujući učinak - jednostavne boje na tapeti skladno se mogu kombinirati i sa zidnim naljepnicama
Dreamhood Wallpapers

U asortimanu stropnih tapeta Dreamhood stoga je najveći naglasak na korištenju motiva kao što su oblaci, koji daju 3D dimenziju u prostoru, a manje preporučujem korištenje ponavljajućih uzoraka kada se radi o stropnim tapetama.

Također, odabirom prave stropne tapete za dječju sobu ne samo da ćete potaknuti veću kreativnost kod djeteta i pružiti mu poseban prostor u kojem može nesmetano razvijati svoju maštu, a možete biti i sigurni da ju neće pošarati ili potrgati jer ne može dosegnuti do nje.

image
Dreamhood Wallpapers

Jednak dizajn stropne i zidne tapete ovom je prostoru dao zrcalnu notu. Vizualno se postigao dojam da se zidna tapeta zrcali u stropu

KAKO IH KOMBINIRATI?

Stropne tapete možete kombinirati samostalno, uz obične bijele zidove na kojima možete postaviti galeriju slika, fotografija i slično. No, jednako efektno izgledaju i uz obojene zidove, kao i uz zidne tapete, pri čemu valja paziti na usklađivanje boja i uzoraka kako bi sve zajedno poprimilo cijelovitu priču.

JE LI IH TEŠKO POSTAVITI?

Lagali bismo kad bismo rekli da je postavljanje stropnih tapeta sitnica, ali nije ni težak fizički rad. U svakom slučaju, prije samog postavljanja, provjerite stanje vašeg stropa - pada li s njega žbuka i ima li oštećenja koja treba sanirati. Nakon što ste se uvjerili da je sa stropom sve u redu i da je spreman za lijepljenje, pripremite se za dva do tri sata rada, ovisno o veličini stropa ili, kako biste sebi uštedjeli vrijeme, kontaktirajte montera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:49