URADI SAM

U nekoliko koraka napravite omekšivač i osvježivač zraka s neodoljivim mirisom koji će dugo trajati

Volite li i vi onaj predivan miris omekšivača koji se proširi vašim domom nakon što ste izvadili robu iz perilice? Vjerujemo da postoji malo osoba kojima se taj miris ne sviđa. Osim toga, mnogi osvježivači zraka samo prekriju neugodne mirise u domu što zrak čini teškim. Osvježivač zraka čije ćemo vam upute za izradu otkriti u nastavku, zahvaljujući sodi bikarboni veže čestice neugodnih mirisa i one nestaju, a zrakom se slobodno širi prozračan miris omekšivača.

U nastavku vam donosimo upute za izradu prirodnog omekšivača, a zatim i upute za izradu osvježivača zraka.

1. Prirodni omekšivač

Potrebno vam je sljedeće:

- 150 ml vruće vode

- 1 čajna žličica sode bikarbone

- 800 ml jabučnog octa

- 20 kapi omiljenog eteričnog ulja

- posuda od 4 litre

- bočice u kojima ćete držati omekšivač

Priprema: U vruću vodu dodajte jabučni ocat i sodu bikarbonu. Ova mješavina stvorit će mjehuriće. Nakon što se mjehurići smire, prelijte tekućinu u bočice u kojima ćete držati omekšivač. Zatim u svaku rasporedite 20 kapi omiljenog eteričnog ulja, protresite i čuvajte na mračnom i hladnijem mjestu.

Ovaj omekšivač možete normalno koristiti u perilici za rublje, a miris vašeg omiljenog eteričnog ulja će dugo potrajati na odjeći.

2. Osvježivač zraka

Potrebno vam je sljedeće:

- bočica sa sprejem

- 1 žlica sode bikarbone

- 3 šalice mlake vode

- 3 žlice omekšivača

Priprema: U bočicu sa sprejem prvo stavite omekšivač, zatim mlaku vodu i na posljetku sodu bikarbonu. Zatvorite bočicu, dobro je protresite i spremna je za korištenje.

Izvor: healthylifemagic.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2024 17:22