Made in Croatia

Trudnički jastuci Villow Pillow: Veseli smotuljak za miran san djeteta, ali i mame

@villow.pillow

 Villow Pillow
Predstavljamo višenamjenske trudničke jastuke u simpatičnim životinjskim oblicima, koje izrađuje Nika Stanko

PROFIL

Vigo je tek nedavno napunio dvije godine i nakon višednevnog slavlja ovaj mali ljepotan došao nam je u posjet da nam pokaže svoju najdražu igračku i mamin domišljati izum. Naime, Nika Stanko je početkom ove godine krenula u proizvodnju netipičnih trudničkih jastuka nakon što je prije nekoliko godina u trudnoći i sama zatrebala jedan. Tada je osmislila svoj prvi jastuk i zamolila mamu da joj pomogne da ga naprave. Tako je Nika osmislila dizajn, a mama sašila jastuk i imale su svoj prvi izum koji će poslije postati osnovni proizvod za otvaranje obrta Villow Pillow.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

- Iako na tržištu postoje razne vrste trudničkih jastuka, ja sam ipak željela nešto što je po mojim mjerama i idejama pa sam tako zamolila mamu da mi pomogne da to zajedno ostvarimo. Prvi jastuk je bio nešto drugačiji od ovih koje sada proizvodimo i bio je u potpunosti šaren. Ovi koje sada radimo ipak se dosta razlikuju od prototipa, ali tada mi je taj jako pomogao pa sam već onda počela razmišljati da krenemo u veću proizvodnju. Nakon što se Vigo rodio i u trenutku kada je nastupilo zatvaranje zbog pandemije, počela sam intenzivnije razmišljati kakav bi to bio konačni proizvod. Željala sam nešto posebno i ne baš uobičajeno, prije svega multifunkcionalno i da svaka stavka ima smisla pa sam se posvetila intenzivnom istraživanju i na kraju smo dobili ovo što vidite - priča nam Nika o svom početku.

image
Berislava Picek/ CROPIX

Stručnjaci su nakon istraživanja zaključili da crno-bijele slike, motivi i kombinacija tih boja pomažu u razvoju vida kod beba pa se Nika i zbog toga odlučila za takav izbor pri dizajnu jastuka

image
Berislava Picek/ CROPIX

Villow Pillow nije tek puki jastuk za trudnice i dojilje, iako je prije svega baš to, ali njegova namjena također ima velike dobrobiti za novorođenčad i djecu zbog svog dizajna. Nakon niza provedenih istraživanja stručnjaci su došli do zaključka da crno-bijele slike, motivi i sama kombinacija spomenutih boja pomažu u razvoju vida kod beba, i to odmah nakon njihova rođenja pa se Nika stoga odlučila za takav izbor u dizajnu svojih jastuka. Osim što takav dizajn pomaže djetetu, simpatični jastuci u životinjskim oblicima također, osim mamina najboljeg prijatelja, vrlo brzo postanu i djetetova najmilija igračka, a kako saznajemo, ni tatama nisu mrski. Štoviše, Nika nam kroz šalu prepričava kako joj je jedna korisnica javila da je ubrzo nakon kupnje ostala bez svog jastuka jer ga je suprug prisvojio zato što mu savršeno odgovara za bol u leđima. I nije on jedini, i drugi su naručivali jastuk baš iz tih razloga, obično oni koji imaju problema s kukovima ili leđima.

image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX
image
Berislava Picek/ CROPIX

S obzirom na dužinu od 2,15 metara, fini materijal i mekoću, jastuk je moguće u potpunosti prilagoditi sebi za što vam je god potrebno, a toliko vam brzo priraste srcu da ćete mu vjerojatno iznova smišljati novu uporabu. Osim spomenutih dimenzija, moguće je naručiti i jastuk po vlastitim željama i u oblicima koji vama odgovaraju. Uskoro će u prodaji biti i ruksak koji olakšava transport jastuka jer, kako Nika kaže, djeca se jako vežu za njih pa kad im ga jednom kupite, teško ćete negdje bez njega. Također valja napomenuti da nam se za nadolazeće blagdane sprema nova ograničena edicija u obliku soba.

Jastuci se mogu nabaviti preko Instagram stranice @villow.pillow po cijeni od 400 kuna za standardni jastuk ili 450 kuna za posebne narudžbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 13:45