Od tapeta do terrazzo pločica

TOP TRENDOVI U UREĐENJU KUPAONICA 11 vrućih trendova u kupaonicama u 2020.

 

Minimalistički stil ili bogato uređena kupaonica? Diskretne ili žive boje? Moderno ili retro raspoloženje? Prema novim trendovima sve može! Predstavljamo vam ovogodišnje top trendove u kupaonicama. Pogledajmo kako stvoriti modernu kupaonicu u 2020. godini!

Foto: Christian Torres

Samostojeća kada

Samostojeća kada modernog skulpturalnog izgleda, potpuno može promijeniti izgled svake kupaonice.

Dizajn: Veronika Marfina

Dizajn: Irina Fakhrutdinova

Prirodni materijali za kupaonicu

Trend ekološki prihvatljivih materijala je došao i u kupaonice. Poželjni su prirodni materijali i teksture koji unose sklad i spa osjećaj u kupaonicu. Birajte boje koje opuštaju, a teksture kamena i drva.

Dizajn: Dinamika Architects

Dekoracije za kupaonice s geometrijskim uzorcima i oblicima

Za one koji preferiraju stroži, čisti dizajn kupaonice: odaberite neutralne tonove umjesto živih boja i kontrastne detalje koji naglašavaju ravne linije.

Dizajn: Victoria Lazareva

Dizajn: Olga Boytsova

Poželjni kontrasti

Još jedan trend: korištenje upečatljivih boja. Možete upariti hladne ili žive boje s neutralnom, svijetlom pozadinom. Pritom postoje dvije dobitne kombinacije pri odabiru palete boja: ili odaberite svijetle tonove ili duboke, složene nijanse i mat teksture. Opremite kupaonicu neobičnim svjetiljkama i priborom.

Dizajn: Natalia Khudaya

Dizajn: Catherine Tretyakova

Različite nijanse iste boje

Također možete kombinirati različitih nijansi iste boje za opuštenu atmosferu. Ako pritom ne želite da vam kupaonica izgleda dosadno dodajte čistu bijelu boju i kromirane detalje.

Dizajn: Catherine Oleinikova

Crni detalji

Crne slavine, tuševi i pribor vrlo elegantno pristaju modernim kupaonicama. U kupaonici ispod, dizajnerica se odlučila za mat geometrijske uzorke za pod, crne elemente i jednobojni zid.

Foto: True O’Neill

Neobični uzorci

Spektakularni, ali neobični mramorni uzorci također su trendi. Ako vam je dosadio Carrara i Calacatta zlatni uzorak i u potrazi ste za drugačijim efektom mramora, na raspolaganju su vam još Zebrino, Arabascato i Paonazzo mramor- koji će u kupaonici izgledati poput umjetničkih djela.

Dizajn: Inna Arbua

Foto: Jerry Hooker

Bakar ili zlato u kupaonici

Elementima od bakra ili zlata možete postići sofisticirani izgled kupaonice, a izvrsno pristaju uz čisto bijele ili pločice s uzorcima (poput trendi tropskih) te retro detalje za potpuni doživljaj.

Dizajn: Andrey and Elena Timonina

Foto: Geberit

Foto: Geberit

Tuš kabina bez praga

Ovo rješenje jednostavno izgleda savršeno. S ugrađenim tušem možete ući u prostor za tuširanje bez praga, dizajn je jasan i čišćenje je lakše. Dodatnu pozornost treba posvetiti odabiru materijala koji se ne kliže i izolaciji kupaonice. Za ugrađeni tuš, prostor za tuširanje treba: biti udubljen u pod s kanalicom za tuširanje ili imati elegantni zidni odvod.

Dizajn: Latyshev Architects Studio "Dreams Come True"

Dizajn: Anastasia Marchenko

Žive biljke u kupaonici

U urbanom okruženju prirodnim elementi su više nego poželjni, a to se odražava i na trendove u opremanju doma. Oni koji se ne boje živopisnog dekora u domu, mogu se odlučiti za moderan tropski dizajn, na primjer, vodootpornu pozadinu, dok oni konzervativniji mogu koristiti žive biljke u kupaonici (sorte koje vole vlagu i mogu bez sunčeve svjetlosti).

Dizajn: Catherine Tretyakova

Terrazzo u kupaonici

Terrazzo je drevna tehnika izrade podnih obloga. Oblik koji mi poznajemo tijekom stoljeća se razvijao u Italiji. Postoji predaja da je sam nastanak terrazza kakav danas poznajemo nastao sasvim slučajno tako što su umjetnici koji su se bavili mozaikom i kiparstvom višak materijala bacali na terase. S vremenom je materijal prianjao uz zemlju, stvarajući vizualno zahvalnu i dopadljivu podlogu. U kupaonicama izvrsno pristaje s retro ili rustikalnim stilom, ali jednako dobro može izgledati u modernoj kupaonici u kombinaciji s trendi bojama i modernim detaljima.

Izvor: inmyroom.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 11:41