LJETNA ROMANTIKA

Sve što vam je potrebno za gledanje zvijezda

 

Titulu za najromantičniju večernju ljetnu aktivnost definitivno zaslužuje gledanje zvijezda. Svake godine između 9. i 13. kolovoza najbolje se vidi kiša meteora, poznatija pod nazivom Suze svetog Lovre. Ako ste tada u mogućnosti otići na mjesto na kojem nema ulične rasvjete, bila bi šteta da propustite savršeno isplanirati jednu od tih večeri.

Kako bi ta aktivnost prošla besprijekorno, donosimo vam malu check listu stvari koje je dobro imati sa sobom.

Lagana dekica

Ponesite prekrivač ili deku koju možete rasprostrijeti na površini na kojoj ćete gledati zvijezde. Vjerojatno će se raditi o plaži ili o travnatom području, stoga možete uzeti i ručnik koji inače koristite za plažu.

Sredstvo za zaštitu od komaraca

Zvijezde padalice najbolje je gledati na mjestima u prirodi gdje nema uličnog osvjetljenja. Međutim, budući da ste u prirodi, lako je moguće da vas napadnu komarci, stoga je najbolje da se odmah osigurate.

Nešto toplo za obući

Ovo se ne treba dodatno objašnjavati - dugi rukavi će vas spasiti od komaraca i biti od velike pomoći kada zahladi u sitne noćne sate.

Lampice u staklenci

Neizostavan dio ljetnog ugođaja. Lampice podsjećaju na zvjezdano nebo i stvaraju romantičan ugođaj. Vjerojatno nećete cijelo vrijeme gledati u nebo, stoga možete ponijeti staklenku u koju ćete staviti lampice i nastaviti s romantičnim ugođajem.

Hrana i piće

Gledanje zvijezda može potrajati i sigurno ćete postati gladni ili žedni, stoga svakako mislite i na to.

Mobilna aplikacija za gledanje zvijezda

Iako bi bilo savršeno maknuti se na trenutak od tehnologije koja nas cijelo vrijeme okružuje, ako želite naučiti nešto novo ili ponoviti gradivo iz astronomije, preuzmite neku od besplatnih mobilnih aplikacija kao što je Star Walk 2, SkyView ili Sky Chart.

Omiljene osobe

I kao šećer na kraju, ovo je trenutak kojeg je savršeno podijeliti s dragom osobom ili s ekipom. Stoga je pravo vrijeme za planiranje nezaboravnog ljetnog druženja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:10