rasvjetna tijela

Što je novo u svijetu rasvjete? Inovacije, jednistveni oblici i ekološki osviješten dizajn

 Petite Friture; Waarmakers Studio: Nika Zupanc; Filip Janssens
Malo smo se bacili u istraživanje i doznali što je novo i zanimljivo u svijetu rasvjete

Dobro osvjetljenje u svakom domu je nužno, osim što uvelike utječe na kvalitetu života jednako tako može oblikovati sam izgled cijelog prostora. Bilo da ste ljubitelj lampi, lustera ili ugradbene rasvjete vjerojatno već znate da vrhunska rasvjetna tijela imaju moć stvaranja posebnog karaktera, kako interijera tako i eksterijera. Stoga smo se odlučili malo istražiti i doznati što je novo i zanimljivo u svijetu rasvjete.

image
Waarmakers Studio

1. Recast Simona Akkaya i Maarten Heijltjes iz Waarmakers Studio

Eksperimenti nizozemskih dizajnera u proizvodnji bez otpada rezultirali su ovim visećim lusterima napravljenim od polimer-betonskih ostataka koji daju šareni, fragmentirani izgled terazza. Osim što se radi o ekološki osviještenom dizajnu ovi lusteri su u potpunosti jedinstveni.

image
Filip Janssens

2. Lunair Filipa Janssensa iz Filip Janssens

U rukama belgijskog dizajnera namještaja, obnovljeni travertin i mramor dobavljača Van den Weghea pretvara se u podne svjetiljke osvijetljene LED trakama. Ovo je doista jedna od neobičnijih lampi s kojom smo s susreli i svakako bismo je rado udomili.

image
Nika Zupanc

3. Joy Nike Zupanc za Natuzzi Italia

Kao dio više dizajnerske kolekcije inspirirane morem, podna svjetiljka slovenske dizajnerice sadrži divnu staklenu kuglu na samom vrhu metalnog postolja koje stoji na keramičkoj podlozi. Uvijek elegantna i odmjerena Nika Zupanc i ovim proizvodom plijeni pažnju.

image
Doug Johnston Studio

4. Carousel Douga Johnstona iz Doug Johnston Studio

Umjetnik koristi postupak namotavanja i strojnog šivanja vezica temeljenog na drevnim tehnikama gradnje plovila za ove svoje neobične špiljske privjeske koji su inspirirani zaklonima i svetištima.

image
Ambientec

5. Turn+ Nao Tamure za Ambientec

Japansko-američka osnivačica Nao koristi senzor koji je izrazito osjetljiv na dodir na svojoj lampi od aluminija, mjedi ili nehrđajućeg čelika, stvarajući "snažnu osjetilnu i emocionalnu vezu sa svojim korisnikom".

image
Studio PGRB

6. Pop Raymonda Barberousse iz Studio PGRB

Za svoju zidnu lampu, suosnivač studija za rasvjetu Priti Gandhi sa sjedištem u Miamiju upario je dvostruke kugle od matiranog stakla s postoljem koje također sadrži kugle od čvrstog obrađenog mesinga.

image
Petite Friture

7. Unseen Ariannr Lelli Mami i Chiare Di Pinto za Petite Friture

Duo Studiopepe nastojao je obnoviti neonski izgled lampe koristeći LED cijevi koji se isprepliću. Unseen je također oblikovan u kolekciju koja uključuje luster, svjetiljku i stolnu lampu.

image
Stellar Works

8. Haro Petera Bundgaard Rützoua i Signe Bindslev Henriksen za Stellar Works

Drugačiji pogled osnivača Space Copenhagena na industrijsku metalnu rasvjetu uključuje svjetiljku, viseći luster i stolne i podne svjetiljke, od kojih svaka ima sjenila od opalnog stakla koja lebde poput NLO -a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:17