PREDMET ŽUDNJE

Space lampa inspirirana spektakularnim tornjem u Seattleu

Dizajner Adam Tihany za talijansku tvrtku Kartel dizajnirao je prekrasnu, elegantnu i suvremenu svjetiljku koja se može koristiti i u unutarnjim i u vanjskim prostorima

Svjetiljka izrađena od prozirne plastike (PMMA - polimetilmetakrilat) s izduženim oblikom prava je dizajnerska poslastica koja krasi dvorišta, balkone i terase diljem svijeta, bez obzira na njihov stil uređenja. Silueta ove svjetiljke podsjeća na oblike Space Needlea, najpoznatijeg tornja s promatračnicom grada Seattlea u SAD-u koji datira iz 1962. godine. Zbog toga ova svjetiljka prigodno nosi naziv Space.

- U dizajniranju proizvoda crpio sam inspiraciju iz futurističkog duha i ikonske siluete tornja Space Needlea - dodatno je pojasnio dizajner Adam Tihany koji je rasvjetno tijelo Space dizajnirao za talijansku tvrtku Kartell.

Zapravo je riječ o LED svjetiljci s baterijom. Dimenzije su: 15 cm (širina) i 30 cm (visina). Cijena je 1900 kuna, a u Hrvatskoj svjetiljku Space možete kupiti u Home Sweet Homeu. Možete birati između četiri metalne završne obrade, a to su zlato, bakar, krom i titan, i svaka ima prozirnu nijansu. Žarulja nudi i mogućnost prijenosa te punjenja putem jednostavnog priključka. Ova svjetiljka pravi je primjer suvremene, efektne vanjske rasvjete koja se može koristiti i kao unutarnja rasvjeta.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:25