POGLEDAJTE VIDEO

Sagradili kolibu koristeći samo pilu i sjekiru, trebalo im je 2,5 godine, ali sad žive u raju

 @nickandmaela

- Ovaj projekt brvnare je san koji smo sanjali nekoliko godina i koji smo konačno odlučili ostvariti. Protekle smo 2,5 godine gradili ovu kolibu od nule i cilj nam je bio koristiti samo ručne alate, bez električnih alata – pišu Nick and Maëla u opisu svog videa koji traje preko 2 sata i u kojem je dokumentirana izgradnja njihove kolibe iz snova.

Kako saznajemo u nastavku, svi trupci koji su se koristili u gradnji su posječeni na njihovom imanju i obrađeni su ručno uz pomoć obične pile i sjekire. Osim što su sami nabavili drvo za konstrukciju kuće, mladi vlasnici su također samostalno izradili i betonske pilote na koje su postavili kolibu. Sve resurse potrebne za to su koristili iz obližnje šume. Kroz video možete vidjeti sve faze gradnje od prikupljanja materijala do obrade i u konačnici do završnih radova.

image
@nickandmaela

Konačni rezultat je koliba koja je u potpunosti funkcionalna izvan mreže i dostupna je samo pješice.

- Koliba je konačno u stanju u kojem možemo živjeti, pa smo se uselili i živimo ovdje puno radno vrijeme! Ima još mnogo posla za obaviti u kolibi i na našem imanju, pa se svakako pretplatite da pratite naše putovanje! - napisao je mladi par za kraj.

Možete ih pronaći i na Instagramu @nickandmaela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:00