#FlowerVaseChallenge

Proljetni izazov! Usmjerite svoju kreativnu energiju za izradu neobičnih vaza

 @scandinavian.minimalist
Bilo da ste strastveni štedljivac, profesionalni majstor ili samo želite uštedjeti novac, izazov vaza za cvijeće je za vas

Ovih dana prakticiramo održivost u svim područjima našeg života: hrana i piće, sredstva za čišćenje, vanjski prostori i, naravno, uređenje interijera. Dolaskom proljeća postoji čak i način da budemo održiviji s našim cvjetnim aranžmanima: Upoznajte se s #FlowerVaseChallenge.

Što je to"izazov vaze za cvijeće"?

U biti, izazov vaze za cvijeće je pronalaženje (ili stvaranje) neočekivane ili prenamijenjene posude za aranžiranje cvijeća. Ljudi koji su sudjelovali ističu se u kreativnosti s onim što koriste za aranžiranje svojih rezanih cvjetova; neki pretražuju trgovine rabljenom robom tražeći rabljene predmete, a drugi mijenjaju namjenu starih boca ili vaza. Hashtag #FlowerVaseChallenge u trendu je na TikToku s gotovo 10 milijuna pregleda, a ako ste tip koji ima bilo kakvu ispriku za izlaganje svježeg buketa, ovo je trend u koji ćete htjeti uskočiti što prije.

Bilo da ste strastveni štedljivac, profesionalni majstor ili samo želite uštedjeti novac, izazov vaza za cvijeće je za vas. Prerada starog komada u novu šarmantnu vazu za cvijeće nije samo zabavan DIY projekt, već je i savršen način za smanjenje otpada davanjem nove svrhe zaboravljenim ili neiskorištenim predmetima. Ono što je nekoć bio vrč za vodu, vrč, kanta ili vrč može biti savršena posuda za vaše tulipane ili narcise.

Razmislite o izradi domaće vaze od papier-mâchéa za vaše suhe ili umjetne biljke. Ovaj DIY možete napraviti tako da balone prekrijete papier-mâchéom i oblikujete u oblik vaze nakon što se potpuno osuši. Završite ovaj izgled zabavnom bojom ili uzorkom.

Osvježite svoju postojeću vazu

Ako želite sudjelovati u izazovu Flower Vase Challenge, ali ne želite tražiti ništa novo, nanošenje novog sloja boje jednostavan je način da date novi život postojećoj vazi. Ovaj pristup je praktički jednostavan, ali će ipak vašoj vazi dati potpuno novi izgled. Kako ćete pripremiti vazu i vrstu boje koju ćete koristiti ovisi o vrsti materijala od kojeg je vaša vaza napravljena.

Staklo

Za bojanje staklene vaze počnite s čistom, suhom površinom. Ako crtate uzorak, zalijepite ga na unutarnju stranu stakla. Umjetničkim kistom nanesite tanak sloj boje za staklo za proziran izgled obojenog stakla. Za neproziran izgled, nanesite više slojeva nakon što se prethodni sloj osuši dok ne postignete željenu prozirnost ili nanesite nekoliko slojeva na unutrašnjost vaze.

Keramika

Ako je vaša vaza keramička, lagano pobrusite površinu za bolje prianjanje boje. Očistite površinu sredstvom za čišćenje s kako biste uklonili svu masnoću ili prljavštinu. Kad se vaza osuši, nanesite vezni ili keramički temeljni premaz i ostavite da se osuši. Četkom nanesite bilo lateks boju ili boju formuliranu za keramičke površine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:27