Eko-prijateljska rješenja

Prirodni bazeni

Ovo su eko-prijateljska rješenja i prirodni način da se ohladite

Vruće vam je? I mi se isto osjećamo! Najradje bismo skočili u neki bazen, makar nakratko, i osvježili se. Ali brinu nas, kao i vas vjerojatno, kemikalije u kloru! Za zdravlje, zaštitu okoliša, a iz estetskih razloga, mnogi su u potrazi za alternativnim rješenjima koja ne uključuju klor u bazenu. Srećom, danas je u tom pogledu dostupno sve više i više opcija koje smo odlučili potražiti i podijeliti s vama.

Riječ je o eko-prijateljskim rješenjima i takozvanim prirodnim bazenima. Koji kada se ispravno održavaju imaju kristalno bistru vodu i ne zahtijevaju kemikalije jer oni su mini ekosustavi koji se sami održavaju. Iz njih možete piti vodu, ako želite, i nakon kupanja se ne morate nužno istuširati. Prirodni bazeni imaju i niže troškove održavanja u odnosu na uobičajene bazene, a cijena njihove ugradnje nije puno viša od onih standardnog dizajna.

Kako funkcioniraju?

Prije svega, mogućnosti dizajna prirodnog bazena gotovo su neograničene, od tradicionalnog izgleda do mirinih oaza koje nalikuju divnim jezercima. Materijali u prirodnim bazenima mogu jako varirati. Mnogi su obloženi gumom ili pojačanim polietilenom. U većini popularnih modela, kupalište je odvojeno od zone na kojoj je zasađena vodena vegetacija, koja djeluje kao biološki filter. Mali vodopad može stvoriti još ljepši ugođaj, a UV stabilizator koji se obično dodaje osigurava da bakterija i klica nema.

U nastavku pogledajte fotografije nekih od najatraktivnijih zelenih bazena.

Izvor: goodhousekeeping.com

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:16