PROJEKT ZA DESET

Predstavljen plan za najveću agroturističku destinaciju na svijetu u Dubaiju

 URB
Uz biofilni dizajn, vijugavi tlocrt postavlja staklenik za lak pristup i prohodnost

URB će razviti najveću svjetsku agroturističku destinaciju u Dubaiju, pružajući sigurnost hrane i poticanje održivosti lokalnih zajednica, baštine i kulturnih krajolika. U skladu s ambicijom grada da svoja ruralna područja učini produktivnim zemljišnim objektima, "Agri Hub" ima za cilj stvoriti 10.000 novih radnih mjesta u različitim sektorima, uključujući novi poljoprivredni istraživački institut i javnu farmu za obrazovne i maloprodajne svrhe.

image
URB

Planirano je da razvoj postane okrug s nultom emisijom ugljika temeljen na recikliranju vode, biosolnoj poljoprivredi, sustavima zelenog prijevoza i upravljanju otpadom na licu mjesta. Uz biofilni dizajn, vijugavi tlocrt postavlja staklenik za lak pristup i prohodnost, poboljšan nizom terasa uz njega. Tipologija središta pruža posjetiteljima jedinstveno iskustvo agroturizma, istovremeno im pružajući osjećaj da su vani u prirodi.

image
URB

- Ruralne i poljoprivredne bogate zajednice Dubaija najbolje su pozicionirane da postanu globalno mjerilo za agroturizam. Agri Hub je vrlo atraktivno okruženje bogato aktivnostima, koje će transformirati Dubai u najbolju svjetsku ruralnu atrakciju za posjetitelje. Osigurat će prostore za lokalne poljoprivrednike da prodaju svoje proizvode izravno sa svojih farmi, dok će posjetiteljima ponuditi novo ekološki prihvatljivo iskustvo kupnje, objedovanja i edukacije - kaže Baharash Bagherian, izvršni direktor URB-a

image
URB

Novo središte također će sadržavati centar za očuvanje prirode i baštine, centar za ekoturizam, institut za poljoprivrednu tehnologiju i wellness centar. Planiran da bude smješteno u pustinji Dubaija, Agri Hub ima za cilj poslužiti kao nacrt za dekarbonizirana ruralna odredišta budućnosti, počevši od kompenzacije utjelovljenih emisija ugljika od izgradnje i rada.

Razvojna tvrtka URB sa sjedištem u Dubaiju vodi ambiciozne projekte koji povezuju budućnost održivih gradova. Nedavno pokrenuti planovi, kao što su najveći održivi grad u Africi i Xzero u Kuvajtu, nastoje optimizirati prirodne resurse za stvaranje uključivih i konkurentnih gradova kroz poljoprivredu, razvoj zajednice i tehnologiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:35