Upoznajte Luciju, igrajte i osvojite

Predstavljamo vam Luciju Vrcić

Šarene torbice ribice njezin su zaštitni znak

Sve djevojke koje svojim modnim stilom žele odskakati od uobičajenih kombinacija koje diktiraju modni časopisi sigurno neće pogriješiti ako odaberu neku od zanimljivih torbica mlade modne dizajnerice Lucije Vrcić.

Njezin zaštitni znak s vremenom je nekako postala torbica u obliku ribe, koja je i najkompleksnija i najteža za izradu. No, u ponudi su i torbe u obliku morskog psa, sove, čaplje, cvijeća te one obogaćene resama i drugim ukrasima.
– Motiv ribe kroz moje početničke dizajne provlačio se još od srednje umjetničke škole, smjera modni dizajn u Kiseljaku. Daljnje školovanje nastavila sam u Zagrebu na Tekstilno-tehnološkom fakultetu gdje sam magistrirala Modni dizajn 2012. godine. Kako moj otac i brat dosta rade s kožom jer proizvode lovačku opremu, odlučila sam se okušati u izradi predmeta od tog materijala – objašnjava ova 28-godišnjakinja koju najviše inspirira životinjski i biljni svijet, odakle crpi ideje i motive za nove projekte.

Kao mala tvrdila je da ne želi biti dizajnerica kao tata, a danas ima uspješan modni brend

Osnovala obrt
Nakon početnih pokušaja, prilagodbi krojeva i crtanja novih modela Lucija je prvi veći uspjeh sa svojim kreativnim torbicama zabilježila na ModaMo Kreativa modnom festivalu u Mostaru 2012. Tamo je, na vlastito iznenađenje, prodala baš sve torbice koje je izložila, što joj je bila potvrda da treba nastaviti s radom.
Iako je kao mala tvrdila kako nikada neće postati modna dizajnerica jer ju je strašno smetao nered koji je njezin otac u kreativnom radu stvorio u svojoj radionici, Lucija Vrcić danas ima istoimeni modni obrt.
– Nakon otvaranja obrta iskoristila sam državne poticaje i sada svoje radove prodajem u četiri butika u Bosni i Hercegovini, i to Čapljini, Međugorju, Kiseljaku i Mostaru, a torbe se, naravno, mogu naručiti i putem Facebooka ili na sajmovima poput Špancirfesta, gdje trenutno imam štand – priča Lucija te dodaje kako se cijene kreću od 200 do 420 kuna.

Kreira i odjeću
Lucija, koja živi na relaciji Zagreb – Kiseljak, najradije stvara noću jer kaže da se tek tada potpuno razbudi. Za ručnu izradu jedne kožne torbe danas joj treba oko tri sata, a proizvodi ih u tri različite veličine. Osim kože, ponekad koristi i eko kožu te razne tekstile koje najčešće kombinira pri izradi ruksaka.
– Najteži dio izrade je šivanje bočnih stranica torbice, kao i bojanje rubova, gdje jako moram paziti da ne pofarbam okolni dio materijala jer je onda sve propalo – opisuje Lucija.
No, ova kreativka ne staje samo na modnim dodacima, već marljivo smišlja i odjevne kombinacije za koje je do sada već primila i značajne nagrade.
– S kolegicom Majom Sabljić prošle godine osvojila sam prvu nagradu na Fashion Weeku u Sarajevu. Tada smo osmislile kolekciju koja je bila maštovita, ali nenosiva, a za ovu godinu planiramo nosive komade koje ćemo kasnije možda i prodavati – najavljuje Lucija dok nam pokazuje neobičnu kožnu jaknu s motivom morskog psa koju je također sama osmislila i sašila.

Nagradni natječaj
Lucija Vrcić čitateljima poklanja jednu torbicu s motivom ribe koja je zbog cvjetnog uzorka i žute boje idealna da vam uveseljava dane. Na nagradni natječaj možete se prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. gdje nam napišite zašto biste baš vi trebali dobiti torbicu. Natječaj je otvoren do 3. rujna, a pobjednika ćemo objaviti u idućem izdanju priloga Nekretnine 5. rujna. Sretno!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 21:10