Oh la la

Potomak Hermèsa planira ostaviti bogatstvo od 12 milijardi eura bivšem vrtlaru

 /SHUTTERSTOCK
Nicolas Puech je započeo pravni proces posvajanja bivšeg vrtlara i otkazivanja ugovora s dobrotvornom organizacijom

Nicolas Puech, 80, tajnoviti potomak pete generacije Thierryja Hermèsa, koji je osnovao Hermès 1837., započeo je pravni proces službenog usvajanja neimenovanog bivšeg vrtlara i planira mu ostaviti polovicu svog bogatstva od 12 milijardi eura, prema izvješćima švicarskih medija.

Puech, koji nema djece, pokušava poništiti "sporazum o nasljeđivanju" koji je sklopio s dobrotvornom organizacijom koju je osnovao 2011. godine.

Zaklada Isocrates, koja ima odbor od šest članova, uključujući Puecha kao predsjednika, objavila je u utorak da se službeno "protivi" odluci svog osnivača da otkaže ugovor o nasljeđivanju.

- S pravnog stajališta, naglo i jednostrano poništenje ugovora o nasljeđivanju čini se ništavnim i neutemeljenim, stoji u priopćenju Zaklade. - Zaklada se usprotivila ovom potezu, ostavljajući otvorena vrata za razgovor sa svojim osnivačem i predsjednikom.

image

Victoria Beckham, Hermes Birkin torba

/SHUTTERSTOCK

Zaklada je priopćila da je osnovana kako bi financirala i poduprla novinarstvo od javnog interesa i medijske organizacije posvećene jačanju područja istraživačkog novinarstva i organizacije civilnog društva koje rade na odgovornoj digitalizaciji i zdravom digitalnom javnom prostoru.

Rečeno je da je kao dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Švicarskoj "pod nadzorom švicarskog saveznog nadzornog odbora za zaklade".

Puech, koji se otuđio od većine svoje obitelji, nedavno je započeo pravni proces službenog usvajanja svog neimenovanog bivšeg vrtlara i majstora, prema švicarskim novinama Tribune de Genève.

Novine navode da je neimenovani muškarac marokanskog porijekla oženjen i ima dvoje djece, a Puech ih naziva svojom "djecom" i "posvojenim sinom".

Puechov odvjetnik nije odgovorio na zahtjeve za komentar. Odvjetnik je Bloombergu rekao da bi njegov klijent mogao održati konferenciju za novinare - kako bi odvojio činjenice od fikcije i odbacio neke od besmislica koje su objavljene u medijima.

Smatra se da Puech posjeduje oko 5,7 % Hermèsovih dionica. Vrijednost Hermèsa na burzi skočila je tijekom pandemije zbog procvata potražnje luksuzne robe. Dionice Hermèsa gotovo su se učetverostručile od proljeća 2020., što im daje tržišnu vrijednost od 209 milijardi eura, čime Puechov udio vrijedi nešto manje od 12 milijardi eura.

Hermès je odbio komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:41