Kreativni pokloni za sve

Posjetite ovaj vikend riječki artBaazar!

Zahuktava se blagdanska šoping groznica i svi smo u potrazi za idealnim poklonom za naše najmilije. Riječani i ove godine velik izbor izvrsnih poklona mogu potražiti na artBazaaru, sajmu rukotvorina koji iz godine u godinu spašava ljubitelje maštovitih i ručno rađenih predmeta od božićne ludnice. Božićni artBazaar 2016. održava se u prostoru ex Bernardija (RiHub), Ivana Grohovca 1 u Rijeci. Trodnevno izdanje božićnog artBazaara održat će se od 16. do 18. prosinca od 12 do 20 sati. Na ovom izdanju naći ćete čak 35 izlagača divnih rukotvorina. Osim nakita, na božićnom artBazaaru 2016. možete naći torbe i torbice raznih namjena, delicije od isključivo domaćih namirnica, kolekciju organske odjeće za bebe i djecu, žičane i drvene mozgalice i slagalice, tajice, filcane sapune, majice, ilustriranu abecedu istarskog dijalekta, proizvode od keramike, proizvode od drva - kuhinjski pribor, prstenje, narukvice, kravate i leptir-mašne, ručno uvezane knjižice... Ponuda je uistinu raznolika. Porazgovarali smo s organizatoricama ovog uspješnog sajma, čija je misao vodilja pri organizaciji artBazaara bila ponuditi posjetiteljima raznolik asortiman proizvoda te promicati kupovanje lokalnih, kvalitetnih, ručno izrađenih proizvoda.

Tko stoji iza organizacije sajma artBazaar i koliko ih je već održano?

ArtBazaar, riječki projekt urbane tržnice, organizira Udruga artBazaar koju vode Lukrecija Tomušić i Tanja Kanazir, uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke. Do sada je održano 20-ak izdanja sajma artBazaar, a Božićni artBazaar 2016. deseto je izdanje u organizaciji Lukrecije i Tanje.

Imate li osmišljen i popratni program ili je sajam isključivo prodajnog karaktera?

Ideja kojom se vodimo pri organizaciji artBazaara je da posjetitelji mogu uživati u proizvodima koje nudi sam sajam, međutim, jako nam je bitno organizirati i popratne događaje, koji polako poprimaju i primarno mjesto u organizaciji eventa. ArtBazaar je tako s vremenom postao event koji se sastoji od sajma, međutim, sa svakim sljedećim izdanjem nudimo sve više besplatnih radionica za velike i malene, izložbe, fotokutak i tako dalje. Na ovom izdanju artBazaara imamo deset radionica, od kojih je devet besplatno.

Tu su radionice Udruge artMašina - izrada lampiona za djecu i izrada kapa i rukavica za velike, kreativne radionice Vijeća mladih Benčić, radionica kaligrafije by Leo Kirinčić, radionica videomappinga by Igor Crnković, dječja radionica Azila Viškovo, na kojoj će dječica učiti što je macama i psićima potrebno kako bi bili sretni, dječja radionica animiranih čestitki by Udruga AnimatoRI, izabrana putem natječaja, a u suradnji s Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca, imamo i Etsy radionicu, Etsyonicu, na kojoj rukotvorci mogu naučiti sve o tome kako učinkovito plasirati svoje proizvode na tržište. Uz brojne radionice, posjetitelji će također moći razgledati izložbu studenata Akademije za primijenjenu umjetnost u Rijeci te interaktivnu izložbu by Gospodin Brodski te popratne radionice uz izložbu, fotografirati se u humanitarnom fotokutku by TinyBizz Photography i Retro House i okrijepiti se na našem malom šanku.

Kakav je odaziv izlagača za blagdansko izdanje artBazaara?

Na blagdansko izdanje artBazaara uvijek se prijavi velik broj izlagača. Za ovo izdanje Božićnog artBazaara zaprimili smo stotinjak prijava. Nakon što se prijave zatvore, sastaje se stručni žiri u kojem su Ivo Matošić, profesionalni slikar od 2003. godine, Tomica Grubiša, akademski kipar, Maja Brajković, profesorica povijesti umjetnosti, Lukrecija Tomušić, vlasnica brendova Luce Lu i Blame Lu, te Tanja Kanazir, fotografkinja i vlasnica brenda Tanjadasimalomanja Jewelry. Zbog ograničenosti prostora i u skladu s uvjetima, izabrali smo 35 izlagača od svih prijavljenih.

Kakvi su dojmovi kupaca koji obilaze sajam, a kakvi izlagača koji sudjeluju?

Sretni smo što možemo reći da su dojmovi kupaca i izlagača izrazito pozitivni. Primijetili smo da su svi s kojima komuniciramo o njihovim dojmovima rekli da je atmosfera na artBazaaru izrazito ugodna i topla te da se osjećaju kao da su u vlastitom dnevnom boravku. Prostorom se šire osjećaji ljubavi i suradnje, što je zapravo i bila početna misao vodilja na kojoj je artBazaar nastao.

Pogledajte najpotpuniji vodič za kupovinu poklona!

http://giftguide.jutarnji.hr/pokloni/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 07:13