LETI, LETI...

Pilot pokazao gdje spava u avionu, ljudi komentiraju: ‘Izgleda poput grobnice‘

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Jeste li se ikada zapitali drijemaju li piloti tijekom dugih letova? Etiopski pilot i instruktor Tewodros Solomon, koji je vrlo aktivan na društvenim mrežama gdje često objavljuje snimke iz kokpita, ponudio je odgovor na to pitanje. Naime, ovaj je put objavio video u kojem je pokazao kako izgleda njegov prostor za spavanje, dok je u opisu napisao kako postoje različite opcije koje piloti mogu birati kako bi se zasluženo odmorili tijekom dugih letova, od udobnih suvozačkih sjedala do namjenskih prostorija za spavanje.

"To im omogućuje da napune svoju energiju kako bi mogli nastaviti osiguravati sigurnost našeg neba. Fascinantno je kako uspijevaju uskladiti svoje odgovornosti s brigom o vlastitoj dobrobiti", napisao je Tewodros Solomon, koji na snimci ulazi u prostor iza kokpita s ograničenim pristupom. U videu se vide dva nagibna sjedala te platforma s dva skučena ležaja koja je zavjesama mogu zamračiti.

Video je prikupio 5,4 milijuna pregleda, a osim što su se neki čudili što piloti spavaju i raspitivali o pravilima moraju li uvijek dvije osobe biti u kokpitu i koliko je pilota prisutno u avionu tijekom dugih letova, komentirali su i prostor za spavanje.

"Moja je klaustrofobija rekla ne", napisala je jedna korisnica Instagrama.

"Izgleda poput grobnice", dodao je drugi, dok ga je treći usporedio sa špiljom.

"Postajem anksiozan samo što gledam ovo", bio je jedan od komentara.

"A ja sam mislio da spavaju u svojim sjedalima, kao mi ostali na letu", našalio se peti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:46