Ovo je 10 najskupljih celebrity nekretnina na prodaju u 2014. godini

Želite živjeti u kući Celine Dion? Može, za 72,5 milijuna dolara!

Dobrodošli u svijet luksuza, ekstravagancije i cifri kod kojih ćete zasigurno provjeravati broj nula misleći da ste slučajno vidjeli barem jednu viška. Donosim najskuplje nekretnine planetarno popularnih i nagrađivanih glumaca, producenata, sportaša i pjevača u ovoj godini. No, hoće li ih uspjeti prodati po traženim cijenama, tek će se vidjeti.

Celine Dion – početna cijena: 72,5 milijuna dolara

Na vrhu ljestvice kao najskuplja celebrity nekretnina za prodaju u 2014. godini našlo se imanje popularne francusko-kanadske pjevačice Celine Dion. I ona se poslužila trikom – kupila je dvije parcele koje je ukupno platila manje od 20 mil. dolara. Imanje je opremljeno bazenima te mostovima između dva doma. Rezidencije sa svim popratnim sadržajima Dion prodaje jer na Floridi više ne provodi mnogo vremena nego je uglavnom u Vegasu.

Richard Gere – početna cijena: 65 milijuna dolara

Imanje u Hamptonsu popularnoga glumca Gerea nalazi se na obali koja je u njegovu vlasništvu. Glavna, poprilično prostrana kuća broji čak 12 spavaćih soba i 12 kupaonica. Iako glumac za njega potražuje 65 milijuna dolara, kupnja ga je stajala mnogo jeftinije. Riječ je o dvije parcele od kojih je jednu kupio 2005. godine za sedam milijuna, a drugu 2007. za 1,65 milijuna dolara.

Bob Hope – početna cijena: 50 milijuna dolara

Za neobičnu kuću koja podsjeća na vulkan, a napravljena je od betona i stakla te sadrži otvoreni polukrug u središtu, traži se vrtoglavih 50 milijuna dolara. Nekretninu poznatog zabavljača koji je preminuo 2003. godine prodaje njegova kćer. Nekretnina se nalazi u Palm Springsu, a dizajnirao ju je John Lautner. Iako obitelj posjeduje velik broj nekretnina u Kaliforniji, ova je zasigurno najveća od svih.

Jon Bon Jovi – početna cijena: 39,9 milijuna dolara

Penthouse iz kojeg se Manhattan vidi kao na dlanu s pet spavaćih soba i isto toliko kupaonica s vlastitim liftom također je na prodaju. Planetarno poznati pjevač John Bon Jovi kupio ga je 2007. godine po cijeni od “samo” 24 mil. dolara, a sada za njega potražuje 15,9 milijuna dolara više. U njegovu obnovu uložio je pozamašnu svotu novca, no unatoč tome, ako ga proda po traženoj cijeni, ostvarit će i više nego pristojnu dobit.

Bob Weinstein – početna cijena: 32 milijuna dolara

Ako poznatom američkom producentu Bobu Weinsteinu pođe za rukom prodaja nekretnine po traženoj cijeni od 32 milijuna dolara, za njega će to značiti dvostruku zaradu. Producent je nekretninu sagrađenu 1916. godine kupio 2000. godine nakon što se oženio, a prodaje je nakon rastave. Imanje, osim luksuzne kuće sa šest spavaonica, prekrasne velike kuhinje… ima i vlastitu pješćanu plažu.

Tommy Lee Jones – početna cijena: 26,75 milijuna dolara

Prodaja skupocjenih imanja ne mora nužno značiti financijske probleme. Baram ne u slučaju poznatog glumca Tommyja Lee Jonesa. On je, naime, na prodaju stavio svoje imanje u Wellingtonu. Kao razlog prodaje navodi se da u njemu i ne boravi previše, s obzirom na to da mu je mnogo draže ono koje posjeduje u Teksasu.

Barry Bonds – početna cijena: 25 milijuna dolara

Na tržištu se nalazi i luksuzna nekretnina bivšeg baseball igrača. Naravno, visoka cijena pravda se i top-lokacijom, a to je u ovom slučaju Beverly Hills. Ova ekskluzivna rezidencija nudi sadržaje koje ljudi prosječnih primanja mogu tek sanjati ili si tek jednom godišnje priuštiti u nekom od wellnessa. Pa krenimo: osim sportske dvorane, ogromne kuhinje, ureda s kožnim presvlakama… Bonds posjeduje i vlastito kino, a do kada će sve to biti u njegovu vlasništvu, ovisi o tome kada će netko biti spreman ponuditi 25 mil. dolara.

Michael Jordan – početna cijena: 21 milijun dolara

Devet spavaćih soba, 15 kupaonica, garaže za 14 automobila, soba za biljar, knjižnica, dvorana za vježbanje i košarkaško igralište samo su dio sadržaja NBA legende Michaela Jordana u njegovu domu u Chicagu. No, unatoč silnom luksuzu Jordan i nema pretjerano sreće s prodajom. Krajem 2012. godine pokušao ju je prodati na aukciji po cijeni od 29 mil. dolara, no nitko nije bio zainteresiran pa je snizio cijenu na 21 milijun dolara. No, čini se niti da značajan popust nije donio sreću pa od početka godine kuću prodaje za 16 milijuna dolara.

Tim McGraw i Faith Hill – početna cijena: 20 milijuna dolara

Među prodavateljima najskupljih nekretnina našli su se i poznati country par McGraw i Hill. Svoje velebno imanje u Tennesseeju, koje se sastoji od pet kuća, od kojih je glavna sagrađena davne 1856. godine, te 12 staja i brojnih drugih sadržaja, prodaju za vrtoglavih 20 milijuna dolara. Zanimljiva je činjenica da se kuće u tom području prodaju za maksimalno pola milijuna dolara, ali osim ove na tržištu je još nekoliko vila s vrlo visokim cijenama.

Mel Gibson – početna cijena: 14,5 milijuna dolara

Na ljestvici deset najskupljih nekretnina slavnih koji su na prodaju Gibsonovo imanje u Malibuu ima najmanju traženu cijenu i jedina je jeftinija od 20 milijuna dolara. Luksuzno imanje sastoji se od glavne kuće koja broji šest soba i isto toliko kupaonica. No, čini se da je oskarovac ipak precijenio svoju nekretninu jer je prodaje već godinama, a ponude su bile niže od njegovih zahtjeva. Imanje je na kraju nedavno prodano za “samo” 9,2 milijuna dolara.

Ako vam se sviđa ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:07