SVI PRIČAJU O...

Okej, znamo da David Beckham zna peći palačinke, ali jeste li uočili njegovu predobru kuhinju?

David i Victoria Beckham

 /SHUTTERSTOCK
Vrhunski uređene i opremljene kuhinje nekoć su bile rezervirane za najbolje restorane, no sve ih je lakše izvesti i u privatnim domovima

David Beckham čovjek je mnogih talenata - "na meti" su čak i njegove vještine okretanja palačinki. Okej, priprema palačinki sasvim sigurno nije ono po čemu je ova nogometna legenda, danas suvlasnik Inter Miamija, najpoznatija, ali njegova kuhinja - koja se mogla uočiti i u Netflixovom dokumentarcu "Beckham" - svakako je postala top-tema.

Suvremeno uređene i vrhunski opremljene kuhinje danas predstavljaju kreativne radionice kulinarskih majstora, a Beckhamova kuhinja nije iznimka. Stručnjaci se slažu kako će kuhinja u takvom stilu biti ultimativni luksuzni trend u nadolazećoj godini. Naime, moderne kuhinje nalik na one profesionalne u kojima rade chefovi, želja su mnogih gurmana i amaterskih kuhara. Iako su nekoć bile rezervirane za najbolje restorane sve ih je lakše izvesti i u privatnim domovima. Pitate se kako? Tri glavna savjeta i nekoliko praktičnih ideja za Homes & Gardens dali su razni dizajneri.

image
/SHUTTERSTOCK

Prvi korak je odabir površina otpornih na mrlje i ogrebotine. Allison Lynch, viša savjetnica za dizajn u Roundhouseu, koja je osmislila kuhinje za nekoliko kuhara, uključujući jednog od najpoznatijeg chefa na svijetu Yotama Ottolenghija, kao i Petera Gordona, kaže kako kuhanje poput profesionalca zahtjeva robusne materijale poput nehrđajućeg čelika. Iako bi puno čelika moglo otići u prenaglašen industrijski stil, korištenje drvenih elemenata i radnih površina od, primjerice, kvarca, stvorit će željenu protutežu.

Kada se kuha često i za velik broj ljudi poželjno je investirati u profesionalne aparate i ugraditi dvije pećnice velikog formata.

image
/SHUTTERSTOCK

"Kombinacija plinskih plamenika, grill ploča i indukcijskih ploča za kuhanje pokrit će osnove, dok su Teppan Yaki ploče i ugrađeni roštilji idealni dodaci koji će "običnu" kuhinji približiti onoj profesionalnoj", rekla je Camille Syren iz tvrtke La Cornue, proizvođača pećnica i štednjaka.

Također, organiziranost je bitna komponenta profesionalne kuhinje. Održavanje skladišta namirnica ključno je u užurbanim restoranskim kuhinjama, a dobro opskrbljena i organizirana smočnica savršen je domaći ekvivalent.

image
/SHUTTERSTOCK

"Dobar kuhar strogo će organizirati sadržaj, pazeći da sve bude lako vidljivo, na prvi pogled, tako da se sastojci mogu brzo prikupiti", kaže kuhar i autor Peter Sidwell, ambasador brenda Symphony Kitchens.

Postavljanje lonaca i tava blizu štednjaka pomoći će pri optimalnoj učinkovitosti, a jedno od rješenja krije se u postavljanju polica iznad štednjaka. Jednostavne LED trake ili mini reflektori mogu se koristiti za osvjetljavanje polica, pojačavajući njihov vizualni dojam, posebice za večernju glam atmosferu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:52