PRIJE I POSLIJE

Od depresivnog i skučenog do lijepog kutka: Evo kako je Mija preuredila blagovonicu za 780 kuna

 Mya Garcia
Mija je znala da joj je glavni prioritet stvaranje radnog kutka, te je tražila nešto što bi odgovaralo postojećem prostoru

Useljenje u novi stan je uzbudljivo - još pogotovo ako imate priliku samostalno ga urediti! No, kao što zna svatko tko je pokušao opremiti stan, to također može biti skupo. Mija Garcia (@my.a.home) to je otkrila iz prve ruke nakon što se preselila u novi stan prošle godine. "Ovo je moj prvi stan nakon roditeljskog doma i ja sam jedna od nesretnih studenata koji su diplomirali 2020. godine i koji su doslovno bačeni u stvarni svijet", kaže ona. " Kad sam prvi put uređivala stan, budući da sam još uvijek pohađala nastavu, držala predavanja i bavila se diplomom i ocjenjivanjem radova, nisam mogla odvojiti vrijeme za odabir funkcionalnog namještaja koji će me usrećiti, no u ovom drugom pokušaju stvari su bile drugačije"

image
Mya Garcia

Kako prenosi Apartment Therapy, Mija je znala da joj je glavni prioritet stvaranje radnog kutka. Tražila je nešto što bi odgovaralo postojećem prostoru i samo se usmjerila na to. Iako prostor nije bio toliko strašan, kaže, nije ju baš nešto previše ni veselio. "Izgledalo je pomalo depresivno", kaže Mija. “ Prostor je prije služio kao blagovaonica i kao radna soba, pa sam tamo provodila puno vremena. Bilo je neugodno, super skučeno i jednostavno nije dobro pristajalo, doslovno i figurativno." Mija je znala da joj treba nešto što bolje odgovara i prostoru i njenom stilu, pa je pitala svog stanodavca može li izbušiti rupe u zidu. Jednom kad je dobila odobrenje u glavi je složila potpuno novi plan.

image
Mya Garcia

Mija je započela sa zidnim policama, koje je napravila od drvene ploče koju je kupila za manje od 120 kuna. Nakon što su joj u trgovini prepolovili ploču, donijela je dva dijela kući i na svaki komad postavila crne nosače i zatim ih učvrstila na zid. Sljedeći je na red došao stol. "Otkrila sam Facebook Marketplace i to je utjecalo na uređenje cijelog stana", kaže Mija. Tu je nabavila svoj stol i odgovarajući set stolaca koji su koštali svega 30 kuna po komadu. Mija je vrijedno pretraživala sve oglasnike kako bi pronašla odgovarajući dekor za svoje police. Konačni rezultat ove potrage je bio da je kompletna transformacija blagovaonice koštala čitavih 780 kuna. “ U svome uređenju nikada ne smijete zanemariti Facebook Marketplace, a ni druge oglasnike i sajmove! " Kaže Mija.

image
Mya Garcia

Konačni rezultat je jednistvo uređenja i osobnog stila stanarke.„Svjetlije je, ugodnije i daleko privlačnije, a puno je i funkcionalnije. Zapravo imamo prostora za laktove dok jedemo ili radimo. Doista je oslobađajuće." - kaže Mija. Iako je krajnji rrezultat oduzeo puno više vremena od prvog pokušaja, Mija kaže da je vrijedilo.

image
Mya Garcia

"Prije nisam bila zadovoljna s rezultatom jer sam previše požurila", kaže i dodaje - “Kasnije sam posvetila više vremena pronalasku pravih stvari sa strpljenjem i pažnojm i dobila sam prostor u kojem sada uživam"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 21:55