Novi hrvatski hit proizvod: Sea Weed Pillow

Jastučići punjeni morskom travom s otoka Oliba
Profil
NAZIV:
Sea Weed Pillow
DIZAJN:
Denis Kleva
KONTAKT:
www.udruga-sol.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 0921107255

Ležao sam jedan dan uz more na suhoj morskoj travi, gledao galeba iznad sebe i sjetio se stiha ‘na lažini suvoj ležat’, na što mi je pred očima bljesnuo Sea Weed Pillow, kaže idejni začetnik Denis Kleva.

Na malom otoku zadarskog arhipelaga, Olibu, zime znaju biti grube. Najteže padaju šačici mlađih ljudi koji si moraju dobro organizirati dane kako bi si ispunili vrijeme. Jedan od njih je i Denis Kleva, osnivač Udruge SOL koja se bavi organizacijom glazbenih i sportskih događanja na Olibu, a odnedavno i proizvodi sjajne jastučiće punjene morskom travom. Kako je sve počelo i odakle ideja priča nam Denis.

Posidonija i keper

– Sa svijetom sam se razišao 2010. te nakon cijelog života u Rijeci i dvije godine potucanja po svijetu (Ibiza i Indija) privremeno došao živjeti na Olib, a privremeno je postalo trajnije, tako sam i dalje na otoku gdje proizvodim jastuke i dobru vibru. Obilazeći otok primijetio sam ogromne naslage morske trave. Lokalno stanovništvo svake se godine organizira ne bi li tu istu travu maknulo s najpopularnije plaže i tako sam dugo razmišljao i tražio podatke o kemijskom sastavu te trave kako bih znao za što bih je mogao koristiti. Ležao sam jedan dan uz more na toj suhoj morskoj travi, gledao galeba iznad sebe i sjetio se stiha ‘na lažini suvoj ležat’, na što mi je pred očima bljesnuo Sea Weed Pillow. Ostalo je povijest – kaže Denis Kleva.
Jastuci se pune samo osušenim listovima morske trave posidonije, a navlake su od čvrstog pamuka, kepera. Jedini umjetni materijal nalazi se u zatvaraču jastuka, a specifični su i po tome da oslobađaju blagi miris plaže u prostoru u kojem se nalaze.

– Komercijalni jastuci su posebni još po tome što ih je moguće koristiti u blizini bazena, plaže i na kiši jer su presvučeni posebnom superhidrofobičnom emulzijom bez boje i mirisa, što nanotehnologijom odbija tekućinu pa na njima ne ostaju tragovi mokrih kupaćih, a konobari ne moraju 10 puta dnevno pospremati i raspremati terasu ovisno o oborinama i sunčanom vremenu – objašnjava Denis te dodaje kako trenutno rade vratne jastuke 12 cm u promjeru i 40 cm dužine, komercijalne jastuke 40x40x8 cm i jastuke za kućne ljubimce 60x60x8 cm.

Dodatno punjenje

– Namjeravamo istražiti mogućnosti izrade zagrljaj jastuka za muškarce i žene kojima noću treba zagrljaj, a nisu u mogućnosti uvijek ga osigurati, po prihvatljivim uvjetima. Mogu se naručiti i bilo koji drugi oblici i dimenzije, a možemo isporučiti i samo morsku travu ako želite samo promijeniti ispunu u jastucima koje već imate. U otprilike 2-3 godine intenzivne upotrebe trava se u jastucima pretvori u prah koji se može iskoristiti kao organsko gnojivo, a mi pošaljemo novu ispunu po simboličnoj cijeni – zaključuje Denis čiji je cilj proširiti proizvodnju jastuka i na Olib naseliti mlade, obrazovane, inteligentne i kreativne ljude da mu pomognu raditi i živjeti lijep i zanimljiv život.

Više informacija potražite OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:07