posebni su

Ništa nije slađe nego kada sami napravite svoj vijenac ili božićno drvce

 Unsplash
Sastavili smo popis „uradi sam” projekata za ovo predblagdansko vrijeme koje je zabavno napraviti i ne zahtijevaju previše truda

Od domaćih kolačića do ručno izrađenih ukrasa, postoji nešto posebno u vezi s praznicima što zahtijeva dobar „uradi sam” projekt. Pa zašto ne biste napravili DIY božićno drvce ili vijenac? Naravno, možete izaći i kupiti gotovu zimzelenu granu u obliku blagdanskog vijenca ili svoj dnevni boravak ukrasiti kupljenim božićnim drvcem. Ne osuđujemo vas, mnogi od nas čine isto! Ali postoji nešto posebno u vijencima i božićnim drvcima napravljenim samostalno.

Stoga smo sastavili popis svečanih „uradi sam” projekata za ovo predblagdansko vrijeme koje je zabavno napraviti i ne zahtijevaju previše truda. Zapravo, mnogi od njih mogu se čak izlagati tijekom cijele sezone, nudeći dašak boje i veselja svakom zimskom prebivalištu. Najbolji dio? Možete započeti novu blagdansku tradiciju izradom ovih projekata sa svojim prijateljima i obitelji. U nastavku pronađite zanimljive ideje koje možete isprobati.

Dodajte malo glamuroznosti

Ovaj DIY vijenac je svečani dekor u svom najsjajnijem obliku. Ako ste tip koji se ne može zasititi s dovoljno kuglica tijekom blagdana, isprobajte ovaj DIY za zeleni, bijeli i ružičasti Božić.

Budite kreativni

Inspiracija iza ovog inventivnog božićnog drvca je obiteljska mačka. Isprobajte viseće drvce, koje na božićno jutro neće pokvariti mačji nestašluk.

Neka bude geometrijski

Ponekad je manje više. Za one koji preferiraju minimalističku atmosferu, ovaj vijenac od žice s jednostavnom grančicom zelenila poslužit će. Projekt traje samo 30 minuta, ali ima privlačan dizajn.

Razmislite o šljokicama

Vijenac od šljokica u obliku zvijezde izgleda kao briljantan komad. Osim toga, možete personalizirati svoj projekt kako god poželite dodavajući osobne predmete na njega.

Zlato

Ima li boljeg dodatka vašoj kolekciji egzotičnih sobnih biljaka od zlatnog papirnatog vijenca? Osim što nadopunjuje vaše biljke, ovaj komad čini lijep dodatak vašem dekoru u bezvremenskim bojama poput srebra i zlata.

Igrajte se s papirom

Ispostavilo se da možete napraviti origami za gotovo sve. Odaberite boje koje se uklapaju u vašu blagdansku paletu, dodajte konop za unikatni ukras za božićno drvce ili stavite ove malene ljepotice duž svog kamina za svjež blagdanski izgled koji će trajati i u novoj godini i dalje.

Sjetite se klasika

Što bi moglo biti dražesnije od malih božićnih sela? Modernizirajte ideju blagdanskih minijatura s terarijem ispunjenim stablima i malim figuricama jelena.

Brzo i jednostavno

Ova božićna drvca izgledaju kao nešto iz Whovillea. Odaberite drvene ploče zanimljivog izgleda (i prekrijte ih jednim slojem boje) kako biste svojim stablima dali osjećaj teksture kao i boje.

Osvježite filcom

Je li rustikalna šuma više odgovara vašem ukusu? Uz ovaj DIY možete dobiti zimsku šumu svojih snova kombinacijom materijala poput filca i ukrasa od pravog drva.

Donesite snijeg

Vijenci obloženi snijegom izvrstan su naglasak u blagdanskom uređenju, pogotovo ako tražite udoban izgled lože ili kolibe. Baršunasta vrpca nudi vizualni interes u kombinaciji s fuzijom zimzelenih tekstura.

Kanal alpske tradicije

Vesela zvona u ovom vijencu podsjećaju na starinski šarm i senzibilitet. Odlučite se za srebrna zvona, poput klasične božićne melodije, ako želite ići do kraja u evociranju retro inspirirane blagdanske nostalgije.

Razmišljati izvan okvira

Ovaj DIY od šperploče može biti sentimentalan koliko god želite. Odaberite nekoliko blagdanskih čestitki (možda one od dragih osoba koje više nisu među nama) i svoju omiljenu pređu u boji kako biste napravili ovaj kreativan i slatki prikaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:02