Uz minimalno truda do doma iz snova

Nepogrješiv bezvremenski klasik

Deset ideja kako uključiti crnu boju u interijer

Crna boja u interijeru može se na prvi pogled doimati kao odvažan, dramatičan i kompliciran izbor, no dozirate li ovu boju na ispravan način, uz minimalno truda možete podići uređenje svoga doma na višu razinu sofisticiranosti. Potez crne boje može istaknuti prekrasne arhitektonske značajke prostora ili udahnuti novi život u izmorene komade namještaja. U nastavku se nalazi deset jednostavnih ideja kako pomoću crnih detalja stvoriti atraktivan dom!



Crni strop

Iako zvuči nevjerojatno, crni strop izvrstan je dekorativni detalj jer uvijek izgleda impresivno, a služi kako bi se uravnotežio ostatak uređenja i stvorio kontrast bjelini zidova te drvenom podu u prostoriji.

Crni kuhinjski elementi

Koju god vrstu pločica imate u svojoj kuhinji, crno obojenih kuhinjski elementi dodatno će ju istaknuti. Crne površine ormarića i ladica razbijte mjedenim ručkicama čiji će sjaj posebno dolaziti do izražaja.



Crni pod

Ako od ikoga treba učiti kako kombinirati bijelu i crnu boju u interijeru, onda su to Skandinavci! Predivni primjeri svijetlih zidova i tamnih podova koje možete vidjeti na fotografijama pravo su oličenje skandinavskog stila.


Crni ormar

Odabrali ste kombinaciju crne i bijele boje za svoj dom? Vrijeme je da ju dodatno istaknete i namještajem u tim bojama! Crna je posebno privlačan odabir za ormare, pogotovo kada je riječ o prostranim interijerima u kojima neće izgledati pretjerano masivno.



Crni zid

Obojiti cijelu prostoriju u crno odvažan je potez koji nije za svakoga i neće izgledati dobro baš u svakom interijeru. Umjesto toga zašto ne biste obojili samo jedan zid u tu boju i tako na njega privukli pažnju?

Crni kamin

Crno obojeni kamin postat će s lakoćom glavna točka fokusa u vašoj prostoriji!



Crni okviri prozora i vrata

Kada uđemo u prostoriju automatski nas privlači prirodno svjetlo koje dopire kroz prozore, a tko pritom ne voli uživati u pogledu kroz prozor? Kako biste spomenuti pogled uokvirili i pretvorili u pravu sliku, obojite stolariju u crno!



Crni paneli

Pomoću crnih panela u svoj interijer možete istovremeno unijeti upečatljivu boju, ritmičnost linija i teksturu materijala te tako privući pozornost na odabrani dio svoga doma. Objesite na površinu zida zanimljivu fotografiju ili sliku i već ste stvorili prizor za pamćenje.


Crni namještaj

Premaz crne boje može oštećeni i ofucani komad namještaja pretvoriti u doista elegantni detalj. Obojite li pritom komade zanimljivog oblika dobit ćete izniman ukrasni element!



Crna spavaća soba

Jedan od sve istaknutijih trendova u posljednje vrijeme su spavaće sobe tamnih boja. U takvim prostorijama možete si dati oduška i odabrati neočekivane uzorke, raskošne materijale i vintage komade kako biste unijeli malo vedrine u tamni prostor.

Izvor: Upcyclist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:00