unutar proračuna

Nemate novaca i vremena, a ipak želite osvježiti izgled vašeg doma? Evo kako to napraviti

 Unsplash
Ako ste spremni ponovno se zaljubiti u svoj dom, na popis obveza dodajte sljedeće promjene u interijeru

U nekom trenutku većina nas je došla do onog osjećaj da razgledavamo svoj dom i više nismo zadovoljni niti nadahnuti njegovim unutarnjim izgledom. Možda ste isprobali nekoliko trendova koji ne izgledaju baš svježe kao nekada ili možda boja zidova koju ste nekad voljeli sada izgleda mračno ili zastarjelo.

Bez obzira na vaše razloge, gotovo je neizbježno da ćete se u jednom trenutku osjećati spremni osvježiti svoj dom novim i nadahnjujućim sitnicama. Međutim, ponekad naši proračuni nisu baš toliko veliki kao motivi za promjene.

Srećom, postoji nekoliko malih promjena u interijerima koje možete odmah učiniti, a koje će napraviti veliku razliku u izgledu, a koštati će vrlo malo vremena ili novca. Ako ste spremni ponovno se zaljubiti u svoj dom, na popis obveza dodajte sljedeće promjene u interijeru.

image
Unsplash

Zamijenite male sitnice po kući

Stvarno je nevjerojatno kakvu razliku mogu donijeti nova slavina, mali kućanski aparati, pa čak i ručke na vratima u vašoj kuhinji. A vaše su mogućnosti za to bezbrojne i pristupačne.

Možete dodati trendovski mesingani sudoper i odgovarajuću slavinu ili možete dodati keramičke ručkice s uzorkom umjesto standardnih; ili pak možete izmiješati više materijala kako biste dodali slojeve vizualne intrige. Kao što smo rekli, mogućnosti su bezbrojne.

image
Unsplash

Promijenite izgled jednog zida

Samo jedan naglašeni zid ubojit je način da napravite veliku promjenu bez trošenja puno vremena ili truda da to napravite. I oni imaju posebnu sposobnost da vaš dizajn izgleda bogatiji i dinamičniji.

Razmislite o zaigranom uzorku ili možete jednostavno obojiti jedan zid u svoju omiljenu boju. Ako ste zabrinuti zbog preuzimanja obveze zbog kojih biste mogli požaliti, uzmite u obzir da postoji mnoštvo lijepih opcija uklonjivih tapeta koje možete iskoristiti bez previše obvezivanja.

image
Unsplash

Obnovite izgled prozora

Ako je vaša soba fotografija, okviri su vaš izbor za prozore, pa je promjena na tom dijelu super jednostavan potez koji može u potpunosti transformirati izgled vašeg prostora.

Osim toga, postoji uistinu bezbroj mogućnosti. Možete se odlučiti za prozirne zavjese, set rimskih zavjesa ili možete kombinirati dvije različite

image
Unsplash

Zamijenite ukrasne jastuke

Ukrasni jastuci u osnovi su šminka za vašu dnevnu sobu - možete ih mijenjati ovisno o vašem raspoloženju i sezoni, a učinak je vrhunski.

Ako vaš prostor izgleda pomalo dosadno, razmislite o dodavanju nekoliko jastuka u živim bojama kako biste unijeli više uzbudljivih vibracija. A ako se krećete prema boho estetici, dodavanje jastuka s organskim nijansama i teksturama izvrstan je put.

image
Unsplash

Kupite novi tepih

Tepisi imaju posebnu sposobnost da dodaju toplinu i definiciju prostorima u kojima se nalaze. Dakle, ako želite redefinirati svoj prostor, nema boljeg načina za to nego s novim tepihom.

Naravno da su važne boje i uzorci tepiha kojeg ste odabrali, ali i položaj također utječe.

image
Unsplash

Popunite svoje zidove

Naglašeni zid nekom bojom nije jedini način na koji vam zidovi mogu pomoći da oživite svoj prostor; vaši zidovi obiluju osvježavajućim mogućnostima.

Možete vješto urediti nekoliko plutajućih polica kako biste izložili neke od svojih omiljenih sitnica, dodati neku sliku ili stvorili šik i sofisticiranu zidnu galeriju.

image
Unsplash

Nabavite novu posteljinu

Vaš je krevet u osnovi središnji dio vaše spavaće sobe. Stoga, ako želite unijeti malo više života u dizajn svoje spavaće sobe, nema boljeg načina za to nego da nabavite novu posteljinu.

Od udobnog kreveta nadahnutog hyggeom koji sadrži slojeve velikih udobnih pokrivača do veselih boja i privlačnih tekstura vaše su mogućnosti u ovom dijelu ograničene samo vašom maštom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 13:24