Fascinantno!

Nećete vjerovati što je sve napravio golim rukama! Ovo nije preživljavanje u prirodi, ovo je luksuz

 YOUTUBE/ @PRIMITIVE TECHNOLOGY/

Oštrim kamenom možete rezati drvo i lakše sakupljati vlaknaste materijale za izradu užadi. Od užadi, rezanog drveta i oštrog kamenja možete napraviti alate. S pomoću alata možete rezati veće komade drveta, lakše kopati glinu i ložiti vatru. S vatrom i glinom možete zapaliti keramiku za nošenje vode i napraviti peć na drva. Peć se može koristiti za izradu stvrdnute keramike poput crijepa i čvršće keramike. Upornim radom kameni alati, rezano drvo, pečena keramika, pečene glinene pločice, zidovi od kamena i gline, mogu postati dom u kojem ćete biti suhi i topli uz podno grijanje i kamin.

Video zapisi Primitive Technology nevjerojatno je inspirativan. Od obilja materijala pronađenih u australskom grmlju napravio je ručno sve što mu je trebalo.

Ono što nas toliko nadahnjuje je kako ostaje vjeran svom cilju korištenja primitivnih tehnologija i lokalno dostupnih materijala. U video opisima na svom YouTube kanalu i blogu, Primitive Technology, on objašnjava svoje motive i detalje o ovoj kolibi za one koji traže više.

Ukratko, živi na dalekom sjeveru Queenslanda u Australiji i ovo mu je hobi. Živi u modernom domu i jede modernu hranu. On putuje u divljinu kako bi napravio projekte. Ovdje prikazana koliba od blata mjeri oko 2×2 metra i trebalo mu je 102 dana rada da ju dovrši – ne uključujući 66 dana kiše. Zemljani zidovi kolibe zaštićeni su od kiše krovom od keramičkih pločica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:09