zajedničko vrijeme oko stola

Moderne blagovaonice u novom ruhu

Evo kako stvoriti intimnu atmosferu u blagovaonici za malo novca!

Ritual zajedničkih obroka važan je dio naše svakodnevice jer nam to vrijeme omogućuje da se povežemo s članovima obitelji i prijateljima, dijeleći svoje dogodovštine i razgovarajući o aktualnim temama. Kako bi naše iskustvo u blagovaonici bilo zaista ugodno, bitno je odabrati kvalitetan i udoban namještaj te osmisliti atraktivno uređenje kako bismo vrijeme oko stola provodili s užitkom. Odlično osmišljen prostor za sjedenje u blagovaonici može privući jednaku količinu pozornost kao i neka kultna stolica na koju biste morali potrošiti veliku svotu pa smo stoga izdvojili izvrsne primjere odlično uređenih blagovaonica u kojima klasične klupe, meke fotelje, različiti oblici kaučeva i stolica izgledaju elegantno i pomažu stvoriti intimnu atmosferu u blagovaonici, a za djelić te cijene.




Duge klupe za sjedenje za blagovaonskim stolom uvijek su odličan izbor jer se njima rješava problem kamo smjestiti više ljudi, one mogu biti iznimno financijski prihvatljive, a možete se dodatno poigrati različitim stolcima kako biste stvorili jedinstvenu i dinamičnu kombinaciju za stolom. Drvene klupe bez presvlake rustikalan su detalj, a prekrivene šarenim jastučićima ili umjetnim krznom zaprimaju potpuno drugačiji izgled koji će se bez problema uklopiti u ostatak vašeg uređenja. Njihovim dodavanjem prostor će se činiti toplijim, a vi ćete stvoriti atmosferu dobrodošlice pozivajući na dijeljenje odličnog obroka.



Stolci bez naslona brzopotezno su rješenje za veća okupljanja kada vam treba dodatno mjesto za sjesti, a kada nisu oko vašeg stola, mogu vam služiti za različite druge namjene. Možda nisu idealno rješenje za dugo sjedenje, ali će vas svakako natjerati da se držite uspravno. Ako ste odabrali određeni stil ili temu za blagovaonicu, dodavanjem kontrastnog stolca možete iznenaditi i oduševiti.



Kada smišljate prostor za sjedenje u blagovaonici, nemojte žuriti. Umjesto toga pokušajte osmisliti jedinstveni dizajn i odabrati neočekivane komade namještaja koji će odlično izgledati zajedno jer ih povezuje neka zajednička karakteristika, poput boje ili materijala od kojih su izrađeni. Boje, uzorci i teksture također će vam poslužiti da stvorite zanimljiv prostor pa razmotrite tapecirane dvosjede ili klupe s presvučenim naslonom kako biste unijeli malo živosti u svoju blagovaonicu, pogotovo ako ste većinom odabrali namještaj klasičnog dizajna i suzdržanih boja. Pažljivim odabirom tkanina vaši prostori za objedovanje mogu bez mnogo truda izgledati iznimno sofisticirano, pogotovo ako se radi o koži ili baršunu.



Ugrađeni prostor za sjedenje ima više korisnih značajki, a jedna od najzanimljivijih je svakako dobivanje dodatnog prostora za odlaganje stvari unutar strukture same klupe, čime se eliminira gubitak dragocjenog prostora. Odredite svoje prioritete, utvrdite osnovni stil koji vam se sviđa i onda cijelom miksu dodajte neočekivani detalj, dojmljiv uzorak, zanimljivu teksturu ili, pak, upečatljiv dizajn i stvorit ćete blagovaonicu koju ćete obožavati!





























Izvor: Trendir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:14