IMA IH ČAK 7

„Kupio sam tri nekretnine u jednoj godini, a imam samo 29 godina - evo mog najboljeg savjeta”

 /SHUTTERSTOCK

Jedan mladi čovjek koji je u samo godinu dana kupio tri nekretnine otkrio je kako mu je to pošlo za rukom. Naime, James Coupland kojima 29. godina sada je izgradio ogroman portfelj nekretnina vrijedan 1,2 milijuna eura i smatra da je vrhunski štediša, prenosi The Sun.

James je inače porijeklo iz Yorka, a svoj prvi dom je ugrabio prije 10 godina, a sada ih posjeduje nevjerojatnih sedam. Samo je u prošloj godini kupio čak tri kuće.

James, koji otvoreno govori o svom "putovanju" na svom Instagramu @jamesproperty_, rekao je: "Od vlasnika četiri nekretnine za iznajmljivanje prešao sam na više od sedam u roku od godinu dana. Zbog rasta kamata, kupci su u panici i potražnja za nekretninama je smanjena. Ovo mi je omogućilo da kupim više kuća, jer se prodaju za mnogo manje od tržišne vrijednosti. Moja posljednja kupnja bila je na aukciji na kojoj su se osim mene pojavile još samo dvije osobe – što je daleko drugačije od onoga prije kada je dolazilo preko 50 ljudi."

Ovaj 29-godišnjak kaže da je sve počelo prije deset godina kada su njegovi prijatelji bili vani i uživali uz piće i hranu. Umjesto toga on je koristio je svoj studentski zajam kako bi se popeo na ljestvici posjedovanja nekretnina.

Teški napori su se isplatili, jer je James uspio kupiti svoju prvu nekretninu prije nego što je navršio 20 godina s 10 posto pologa od 5 eura - no trebalo je neko vrijeme prije nego što je mogao raditi na "neurednoj" nekretnini.

Sada je njegov stambeni portfelj sve veći i nastoji podijeliti svoje savjete s drugima.

James kaže: "Moj najbolji savjet je da prvo date prednost otplati bilo kojeg duga, a zatim počnete stvarati rezervu novca i ulažete samo u stabilnu imovinu."

Kaže da ljudi također ne bi trebali čekati da kupe nekretninu, dodajući: "Umjesto toga, kupite nekretninu i čekajte. To je najisplativija imovina na svijetu i uvijek će tako biti po mom mišljenju.

Jedna od mojih omiljenih strategija je - kupnja, obnova i refinanciranje."

James sada zarađuje više od 35.000 eura godišnje samo od jednog svog najma, a dodatnih 24.000 eura od svog Airbnba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 10:08