UZBUDLJIVA ARHITEKTURA

Kuća koja oponaša pticu koja gleda na pučinu dok odlučuje gdje će dalje odletjeti

 zU-studio
Utočište s tri spavaće sobe raspoređeno je na tri kata i ima skulpturalni krov inspiriran perjem ptice

Inspiriran divljinom ove zemlje, zU-studio dizajnirao je rezidenciju u obliku ptice na obali Kostarike. Smještena na brežuljku s pogledom na pučinu, privatna kuća N2 jedinstveno je zdanje koja promiče povezanost s prirodom. U rujnu će započeti gradnja ove kuće u obalnom gradu Santa Teresa, koji je poznat i kao raj za surfere.

image
zU-studio
image
zU-studio

Utočište s tri spavaće sobe raspoređeno je na tri kata i ima skulpturalni krov inspiriran perjem ptice. Krov je postavljen na različitim visinama, što omogućuje filtriranje svjetlosti i stvara zanimljive oblike prozora. Fokusirajući se na korištenje prirodnih oblika, dom se vrti oko središnjeg dvorišta punog cvijeća koje je osmišljeno kao prostor za okupljanje.

image
zU-studio

Taj prostor se zatim prelijeva u zajedničke prostorije u prizemlju, koje uključuju otvorenu kuhinju i dnevni boravak, kao i bazen postavljen na polukružnoj terasi. Jedinstveni dizajn ima za cilj oponašati pticu koja gleda na pučinu dok odlučuje gdje će dalje odletjeti. Zahvaljujući okruglom obliku koji pruža beskrajan pogled na more, to će moći i gosti u domu.

image
zU-studio

"Ponekad arhitektura ima tendenciju biti racionalna i kruta, pogotovo kao da arhitekti stvaraju koristeći recept koji bi mogao funkcionirati na isti način za sve različite scenarije", piše u priopćenju tvrtka sa sjedištem u Amsterdamu. "Više smo zainteresirani slušati svoje prirodne instinkte kada posjećujemo određenu lokaciju s određenim kontekstom i razgovaramo s ljudima koji će doživjeti novu kreaciju."

image
zU-studio
image
zU-studio

Ne događa se svaki dan da se izgradi tako uzbudljiv arhitektonski koncept, a mi ćemo sa strepnjom čekati slike dovršenog projekta da vidimo kako će u konačnici izgledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 13:14