D&D MAGAZIN U PRODAJI

Kuća čije se pročelje savršeno stapa s istarskom terra rossom

 Rajan Milošević/Koridor 27
Novi D&D od ove godine izlazi kvartalno, odnosno četiri puta godišnje, a može se pohvaliti novim formatom, većim brojem stranica i boljim tiskom. Ne propustite kupiti svoj primjerak!

Savršen mir u tišini, uz povremeni šum lišća i cvrkut ptičica te poneki prolazak srna i vjeverica... Jednostavno, fantazija! Tim riječima bračni par opisuje kuću koju su sagradili na osami, u okruženju borovih šuma, na vrhu padine brijega u istarskom mjestu Sveti Bartul. No, to nisu jedini njezini aduti. Kuća nudi savršene poglede na dolinu rijeke Raše s jedne strane te grad Labin s druge, a neočekivanom vizurom odmiče se od očekivane vile za odmor.

image
Rajan Milošević/Koridor 27

Upravo je to i bila želja vlasnika koji su imali jasnu viziju kome će povjeriti projekt. Svidjele su im se prijašnje realizacije arhitekta Leonida Zubana, posebice upotreba cortena, materijala koji se savršeno stapa s istarskom terra rossom. I na ovoj kući do izražaja dolazi upravo corten na pročelju s "brodskim prozorom". Koje su dodatne specifičnosti kuće te kako je vlasnica uz konzultacije s arhitekticom Karin Blažina i pokoju ideju Mladena i Nina Demarina iz tvrtke Fianona osmislila interijer, doznajte u novom broju časopisa Dom&Dizajn koji je i dalje u prodaji. Podsjetimo, novi D&D od ove godine izlazi kvartalno, odnosno četiri puta godišnje, a može se pohvaliti novim formatom, većim brojem stranica i boljim tiskom. Tako se na više od 200 stranica može pronaći niz zanimljivih i inspirativnih priča o uređenju, dizajnu, arhitekturi i stanovanju.

Glavnu temu posvetili smo kuhinjama koje su posljednjih nekoliko godina doživjele mnoge promjene, od odvažnih i hrabrih kombinacija boja, materijala i tekstura do novih koncepata, poput skrivenih kuhinja ili, pak, potpunog izdvajanja kuhinja iz open space zona.

Također smo pronašli nekoliko kuhinja koje savršeno dočaravaju sve najnovije trendove. U posljednje vrijeme svjedočimo i sve češćem preseljenju iz grada na selo pa smo posjetili četiri obitelji koje su se odlučile na taj korak i nisu požalile. Gradove su zamijenile Gorskim kotarom, Donjom Bistrom, Pisarovinom i Istrom, neke zbog gradske buke, smoga, gužve, prometa, stresa, neke zbog potresa ili pandemije, a neke zbog želje za obnavljanjem starih kuća i štala. Svima je, pak, zajedničko to što danas uživaju u prirodi i zelenilu, vrtlarenju i meditaciji.

Otkrit ćemo još jednu zanimljivu temu: poznati domaći arhitekti i arhitektice pokazali su nam koji im je objekt, a nije riječ o projektu s njihovim potpisom, najdraži te pojasnili zašto im je baš on obilježio mladost, život, karijeru... Doznajte što su nam priznali Marijan Hržić, Bruno Juričić, Helena Paver Njirić i Vedran Pedišić.

Bavili smo se i vrtnim temama te donosimo koje su vrste samoniklog bilja jestive (i ljekovite) te kako razmnožavati sobno bilje. To, naravno, nije sve. Stoga ne propustite novi broj D&D-a, najčitanijeg i najprodavanijeg časopisa o uređenju, dizajnu, arhitekturi i kulturi stanovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:36