KUHINJSKA RJEŠENJA ZA POHRANU

Kako neurednu kuhinju pretvoriti u savršen prostor u kojem ćete s guštom kuhati

Pogledajte koja su to moderna i praktična rješenja za što uspješniju pohranu stvari u kuhinji!

Pametne ideje za pohranu stvari u kuhinji ključne su kad je riječ o uređenju ove prostorije. Od vrhunskih spremišta i ugradbenih ormara do samostojećih komoda i otvorenih polica, postoji još niz pametnih ideja za praktično i učinkovito skladištenje u malim kuhinjama. S obzirom na to da se u kuhinji obavljaju različite radnje, savršeni raspored i adekvatno spremanje stvari važniji su nego ikad prije.

Foto: David Giles

1. Ugradite visoke ormare

Ako u svojoj kuhinji posjedujete bogatu kolekciju posuđa i rdrugih kuhinjskih potrepština, to može izgledati neuredno. Ipak, postoji rješenje kako to riješiti i od neurednog mjesta stvoriti urednu oazu. Sve te stvari možete spremiti u visoke ormare, a svaku policu u tim ormarima posvetite drugoj vrsti predmeta kako biste osigurali red te tako izbjegli stvaranje kaosa u kuhinji.

Foto: Ti-Media

2. Odlučite se za multifunkcionalne police

Organizirajte stvri u kuhinji tako što ćete police pretvoriti u pravi centar za njihovo pohranjivanje. Napravite odjeljke za pribor za jelo, hranu i ostale kuhinjske potrepštine koje svakodnevno koristite. Jednu stranu prekrijte pločom za zapisivanje ili je ukrasite zanimljivim tapetama.

Foto: Colin Poole

3. Iskoristite stare staklenke

U ormaru s namirnicama ili ostavi brzo nam se zna nakupiti različitih staklenki koje uglavnom bacamo. Ipak, postoji rješenje što napraviti s njima. Iskoristite ih za čuvanje raznih namirnica i začina, a isto možete napraviti i s priborom za jelo. Kako biste lakše pronašli što se u kojoj staklenci nalazi, označite ih.

Foto: Ideal Home

4. Odlučite se za otvorene police

U otmjenoj šik kuhinji, pohrana nije samo funkcionalna značajka, već i dizajnerska. Otvorene police s bijelom bojom koje idealno 'oponašaju' izgled tradicionalnih seoskih komoda, savršeno odgovaraju opuštenom stilu ove kuhinje, istovremeno pružajući dovoljno prostora za pohranu. Ispod radnih površina i sudopera, obloženi ormarići skrivaju krupnije kuhinjske predmete, tako da se prostor i dalje doima urednim.

Foto: Paul Raeside

5. Suvišne stvari objesite

Ako je vaša ugradbena kuhinja u spremištu ograničena, zašto ne biste oslobodili prostor u ormarima vješajući šarene šalice s uzorkom ili šalice za čaj na zidni fiksni drveni stalak? Ne samo da je ovo praktičan način za korištenje prostora (i uvijek imate pri ruci šalicu ili čašu), nego čini i zanimljivu dekorativnu značajku u ovom neutralnom kuhinjskom prostoru.

Foto: Carolyn Barber

6. Razmislite o špajzi ili ostavi

Špajza ili ostava trebale bi biti blizu vašeg hladnjaka, tako da biste hranu mogli brzo i jednostavno pospremati ili uzimati. Isto tako, u scenariju kuhinje iz snova, porculan i pribor za jelo trebali bi biti pohranjeni u blizini perilice posuđa. Obično je dobra ideja spremati čaše i ostale predmete kojima se često koristite, što dalje od glavnog prostora za kuhanje.

Foto: Simon Bevan

7. Kombinirajte više mjesta za pohranjivanje stvari

Upotrijebite više ormara sa staklom i otvorenim policama ili otvorene police u prostorima za kuhanje kako biste stvorili vidljivu razliku između prostora te spriječili da cijela soba izgleda kao jedna dosadna prostorija. Kombiniranje samostojećeg i opremljenog namještaja također će pomoći u definiranju uloga u interijeru, a bilo bi najbolje kad biste se pridržavali jedne palete boja.

Foto: Montse Garriga Grau

8. Koristite razdjelnik prostorije za pohranu

Pravi sustav za pohranu može se udvostručiti ako ga iskoristite kao razdjelnik prostora u velikoj prostoriji, u ovom slučaju kuhinji. Čvrste, samostojeće police koje sežu gotovo do stropa i otvorene su s obje strane, mogu se koristiti za čuvanje lonaca, tanjura i zdjelica.

Foto: Jonathan Jones

9. Iskoristite svaki slobodni prostor

Istražite svaki centimetar svoje kuhinje kako biste vidjeli sve skrivene mogućnosti pohrane. Stropni nosači mogu se koristiti za objesiti tanjure i kuhinjski pribor za jelo, dok su ladice s podlogom savršene za odlaganje velikih posuda za pečenje.

Izvor: Ideal Home.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:55