FUNKCIJA I ESTETIKA

Kako mali životni prostor učiniti ugodnim, ali i atraktivnim saznajte iz ovih primjera

 INSTAGRAM/@MOI INSPO/
Donosimo 11 korisnih savjeta kako život u malom stanu učiniti ugodnijim i estetskim

Kako maksimalno iskoristiti prostor ili kako namještaj prilagoditi malom interijeru, važna su pitanja na koja vlasnici malih stanova traže odgovore, kako bi životni prostor učinili lijepim i ugodnim. No, često pritom zanemarujemo uređenje i trendove koji su aktualni i zato smo ovaj članak odlučili posvetiti savjetima za uređenje malih domova.

image
INSTAGRAM@MARIEKONDO/

Otvorene police su veliki hit i lijepo se mogu uklapiti u različite slobodne kutke interijera. Ako ste malo spretniji, možete ih i sami izraditi od drva. Ako želite da vaša polica bude šik dodajte joj bakrene detalje.

image
INSTAGRAM/@MAGAZYNWERANDA/

Ako se pitate kako urediti malu kupaonicu da izgleda atraktivno, odgovor je u hrabrom pristupu uređenju. Prema maloj se kupaonici trebate postaviti kao da je velika. Pogledajte primjer na slici! Predimenzioni tropski uzorak tapete bio je pun pogodak i izgled je ove male kupaonice podigao na novu razinu, dok su zlatni detalji su dodatno istaknuli odabranu kombinaciju.

image
INSTAGRAM/@MAGAZYNWERANDA/

Tamnoplava boja je kao stvorena za male interijere. U kombinaciji s tradicionalnim komadima namještaja ili vintage dekorom svaki će mali interijer učinit izuzetno elegantnim.

image
INSTAGRAM/@MAGAZYNWERANDA/

Za male prostore birajte kompaktnu manju sofu s jastucima. Izgledati će elegantno, veće nego što jest, zauzima manje mjesta, a možete ju koristiti i za spavanje.

image
INSTAGRAM/@MAGAZYNWERANDA/

Iako mnogi smatraju da je za male interijere najbolje odabrati jednu boju i materijal za sav namještaj, ova mala kuhinja pokazuje suprotno. Nema ništa loše u kombinaciji materijala, ali tako da se držite onih koje već imate u domu. Tako ćete dobiti cjelinu i unijeti dozu dinamike u prostor.

image
EVELYN JIMENEZ/

Elegantan izgled ovog interijera postignut je crnim zidom u kombinaciji s bijelom bojom.

image
INSTAGRAM/@MOIINSPO/

Postoji mnogo načina kako dodati skladišni prostor. Ovaj nam se, primjerice, jako sviđa jer je i dekorativan i funkcionalan. Pregradni ormar do stropa, izvrsno je rješenje za skaldištenje stavri.

image
NIKOLE HERRIOTT & MICHAEL GRAYDON/CUP OF JO/

Kutak za spavanje u ovom malom interijeru koristi uzdignuti kubus koji vizualno odvajaju spavaći dio od ostatka interijera, a podnožje je služi za spremanje stvari.

image
INSTAGRAM/@MOIINSPO/

Tamne nijanse nisu zabranjene u malim prostorima, samo s njima treba biti jako pažljiv. Na primjer, ova mala kuhinja izgleda savršeno!

image
INSTAGRAM/@MOI INSPO/

Pomoćni stolići nezaobilazan su komad namještaja u malom interijeru. Odlučite se za zanimljivi dizajn koji će naglasiti eleganciju vašeg doma.

image
INSTAGRAM/@ATIMSPA

I kod multifunkcionalnih rješenja u jako malim interijerima razmišljajte veliko. Materijali i boje ne moraju biti bijeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 14:27