Odlične ideje!

Kako majstorski sakriti ružne stvari u domu, prema dizajnerima: "Imam ogromno podno ogledalo iza kojeg krišom spremam stvari..."

 SPIDERPLAY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Koliko god cijenili dobro proljetno čišćenje, ne volimo ideju odgađanja laganog osvježenja ili čak personaliziranog dotjerivanja do sredine godine. Zapravo, sviđa nam se ideja da se svim stvarima oko reorganizacije doma pozabavimo na početku godine, a sada kada je siječanj napokon tu, mi smo u modu čišćenja i pospremanja. Iako je pristup zastrašujućem zadatku pospremanja vlastitog prostora često različit za svakoga, jedna poveznica koju svi dijelimo je nered. Bilo da se radi o ormaru punom nasumičnih stvari koje ne možemo baciti, ili je to ladica u vašoj kuhinji puna kablova, svi mi imamo stvari koje bismo željeli sakriti. Ako ste voljni pronaći pametna rješenja za skrivanje "ružnih stvari" po kući, imamo mnogo ideja.

Istražili smo što o tome kažu dizajneri interijera radi njihovih savjeta o tome kako se organizirati i ostati organiziran. Dizajneri su podijelili svoje osobne tajne o skrivanju predmeta, od dječjih igračaka i kućnih aparata do izvansezonske odjeće (da spomenemo samo neke) u svojim domovima.

Dok su neki prijedlozi očigledni, drugi imaju potpuno neočekivan pristup. Jedna dizajnerica, na primjer, koristi prazan prostor između zida svoje spavaće sobe i naslonjenog zrcala kako bi svoje predmete sakrila. Pitate se što je ostatak ove skupine stručnjaka imao za reći? Nastavite čitati...

Dizajneri otkrivaju briljantne načine na koje nered nestaje.

- Volim maksimalizirati vertikalno skladištenje kad god je to moguće u uredima i dječjim prostorima kako bih oslobodila prostor na podu, — kaže dizajnerica Leah Alexander @leahdalexander

- Moja posljednja opsesija – i super trik za održavanje radne površine čistom i unošenje malo šarma u kuhinju – jesu one tajne ladice koje su sjajna mjesta za skrivanje voća i povrća. Ladice za pohranjivanje povrća stapaju se ravno u ormariće, dajući kuhinji uredan izgled dok svoje proizvode i kruh čuvate skrivene. To je kao magija za vašu kuhinju! — kaže dizajner Mikel Welch @mikelwelch.

- Imam sklonost korištenju antikviteta za držanje svakodnevnih predmeta. U bakinom bakrenom loncu s poklopcem čuvaju se ružni računalni i telefonski kablovi, u antiknoj kutiji soda su svijeće, a u starinskim limenkama čaja krije se sve, od rasutih novčića do kutija šibica, kaže urednica Joanna Saltz @josaltz.

- Jedan od mojih omiljenih načina skrivanja stvari je u prekrasnom ormaru. U našem domu na plaži, u dnevnoj sobi držimo mnogo dječjih igračaka, ali ne želimo da se čini kao igraonica. Skulpturalni ormar je praktično, ali vizualno uzbudljivo rješenje, smatra dizajnerica Susana Simonpietri @changoandco.

- Volim prilagođene sjedalice na preklop s pohranom, bilo u kutak za doručak ili prostoru za blagovanje, ili ispod prozora za dodatno sjedenje i pohranu, kaže dizajnerica Peti Lau @petilaudesign.

- Žrtva sam malene kupaonice u stanu u New Yorku, a moja kosa je previše zahtjevna za održavanje za ormarić s lijekovima. Svaki dan sam zahvalna što sam pronašla svoj Latitude Run ormarić na Wayfairu. Dovoljno je visok da ima mjesta za stvari moje cimerice i moje, visina polica je prilagodljiva i savršeno pristaje u onaj kut za koji svi misle da ne može stati apsolutno ništa, - kaže urednica Janae McKenzie, @words_janae.

- Koristim Linkwood Litter Box Enclosure kako bih sakrila kutiju s pijeskom svoje mačke i na njemu imam TV kako bih uštedjela prostor u svojoj spavaćoj sobi. Izgleda kao bilo koji TV stalak - nikad ne biste pogodili što je unutra. Sviđa mi se, kao i mojem mačku, Eliu, rekla je Meghan Shouse, @itsmeghhan.

- Često uklanjam police unutar konzola ili ormarića i koristim plastične ladice koje se mogu složiti unutar njih, iza vrata. Daje mi mnogo više iskoristivog prostora za sitnice, kao što su čarape, kupaći kostimi, sunčane naočale — bilo što! — rekla je Carolyn Miller @carolynmillerdesigns.

- Imam ogromno podno ogledalo iza kojeg krišom spremam stvari. Svi su previše zauzeti divljenjem zrcalu - ili sebe u njemu - da bi primijetili tih nekoliko skrivenih stvari, kaže urednica magazina House Beautiful, Catherine DiPersico, @catherine.dipersico.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 10:49