Lijepa ušteda

Kako je bračni par uštedio tisuće eura na renoviranju kuće farbanjem crijepa, a i vrijednost kuće je porasla

Ellie Rimmer i James Lawrence rade na krovu

 ELLIE RIMMER/SWNS/
Par je nedavno dao na procjenu svoju kuću i danas vrijedi 230 tisuća funti više nego što su platili nekretninu

Kako su svom domu povećali vrijednost za 230 tisuća funti i učinili ga privlačnijim nakon renoviranja i bojanja krovnih ploča za što su izdvojili svega 400 funti, doznajte u nastavku.

Ellie Rimmer (27) i njezin partner, James Lawrence (28), kažu da su uštedjeli 4100 funti čišćenjem i bojanjem crijepa u crno umjesto kupovine potpuno novog kompleta po prosječnoj cijeni od 4500 funti, a na ideju su došli tijekom renoviranja kuće.

Par je zajedno s Ellienim tatom, Garyjem, (60), očistio svaku pločicu (jednu po jednu) žičanom četkom, a zatim im je za bojanje trebalo četiri dana po 10 sati. Naime, kuća se nalazi na vjetrovitom mjestu pa bojanje sa sprejom nije bila opcija, piše coventrytelegraph.net.

“Kako bismo uštedjeli novac, sve smo ih očistili ručno i nanijeli dva sloja boje s kistovima. Pristaje uz ostatak kuće. Spasili smo tisuće”, prisjeća se Ellie.

image

Kuhinja nakon obnove

ELLIE RIMMER/SWNS/

Kupili su svoj dvokrevetni bungalov za 400 tisuća funti u rujnu 2021. i od tada ga renoviraju u četverokrevetnu kuću. Do sada su potrošili 120 tisuća funti.

“Odmah smo sve uklonili. Nije bilo useljivo. Izgrađen je 50-ih godina i mislim da od tada nije diran. Srušili smo cijelu kuću do golih kostiju”, objašnjava Ellie.

Napravili su prenamjenu potkrovlja kako bi dobili dvije dodatne spavaće sobe i kupaonice na katu.

Uz sve veće troškove obnove, tražili su način da jeftino poprave stari i mahovinom obrasli crijep: “Uvijek smo ga planirali očistiti. Međutim, vidjeli smo da je u Australiji dosta popularno bojanje crijepa. Dok je krov bio skinut za proširenje, mi smo ih očistili i obojili", priča.

Kad su vratili crijep na krov, dio im je falio pa je Ellie nabavila preostalih (500 komada) iz stare crkve za £150.

"Susjedi su navraćali dok smo radili i govorili nam da izgleda fantastično. Morate vjerovati procesu. Godinu dana kasnije izgleda isto.”

Par je pri kraju s renoviranjem i već žive u svom domu posljednjih osam mjeseci. Nedavno su dali procijeniti svoju kuću i rečeno im je da vrijedi 630 tisuća funti. Dakle, 230 tisuća funti više nego što su platili nekretninu.

Ellie je rekla da uskoro počinju s uređenjem posljednje kupaonice, a zatim će idućeg ljeta morati dovršiti terasu: “Projekt smo u potpunosti uspjeli sami finalizirali, a uz malo istraživanja pronašli smo i stvari jeftinije pa napokon možemo uživati", zadovoljno zaključuje Ellie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 07:00