GENIJALNA IDEJA

Jeste li pravi kavoljupci? Zavoljet ćete nove šalice za kavu kada saznate od čega su napravljene

 

Svakim se danom povećava broj osoba koje jutro započinju uz toplu šalicu kave koja ih razbudi i pripremi za novi dan. Osim toga, niti kultura popodnevnog višesatnog ispijanja kave nam nije nepoznanica. Međutim, uz dobru šalicu kave dolaze i genijalne ideje, zar ne? Najbolji primjer za to je berlinski startup Kaffeeform koji je ove godine za svoju genijalnu ideju dobio i veliko priznanje struke, Red Dot nagradu za inovativan dizajn proizvoda od recikliranog materijala.

Talog kave nije dobro puštati niz odvod u sudoperu, a i u ostalim se slučajevima nažalost pretvori u otpad. Tim iz Kaffeeforma napravio je novi održivi materijal za izradu šalica za kavu. Pomiješali talog kave s prirodnim ljepilima. Iza ove ideje stoji njemački dizajner Julian Lechner. Lechner je prvo sakupljao taloge kave iz lokalnih berlinskih kafića, a zatim ih miješao s prirodnim ljepilima i česticama drva kako bi proizveo tekuću masu koja je na posljetku prešana i oblikovana u šalice za kavu.

Ova se šalica može prati u perilici za posuđe i ponovno koristiti. Napravljena je u tri modela, pa se tako mogu nabaviti šalice za espresso, capuccino i šalica za kavu za van. Sve informacije o cijenama i dostavi možete saznati i na njihovim službenim stranicama.

Izvor: designboom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 02:47