Dizajnerski tuševi

Inovativni tuševi hrvatskog dizajna koji štede vodu i uništavaju bakterije u njoj

m m

Uz dizajn, prilikom kreiranja proizvoda obraća se pozornost na zaštitu okoliša i očuvanje prirodnih resursa

Iz tog razloga koriste materijale poznate prirodi, a u sistem ugrađuju posebne sustave za uštedu vode i regulaciju pritiska te filtar Natura za uništavanje 99 posto kamenca i svih štetnih bakterija u vodi.

Još od malih nogu Stefano Ladavac provodio je vrijeme u obrtu za obradu kamena, koji su 1995. godine otvorili njegov pokojni djed i otac. No, nakon što je iskusio rad u radionici i na montaži, sam je sebi, ali i njima, rekao da se kamenom neće nikad baviti, da će otići na studij i raditi u uredu. Međutim, pet godina nakon završenog fakulteta našao se u tvrtki čiji je primaran proizvod napravljen upravo od prirodnog kamena. Naime, Stefano je pokrenuo brend Korta, čiji je fokus na vanjskim dizajnerskim tuševima i popratnim proizvodima, poput stolića i vaza za kreiranje vanjskog ambijenta.

image
Korta

- Sretan sam što sam, barem djelomično, nastavio tradiciju koju su oni počeli. Naš se brend na tržištu izdvaja po samom dizajnu naših proizvoda, ali najviše po tome što smo odabrali jedan od najzahtjevnijih materijala za rezanje i obradu te od njega na tržište donosimo inovacije. Sama ideja proizašla je iz rada u hotelijerstvu, gdje sam primijetio manjak inovacija u vanjskim tuševima. U početku smo bili usmjereni na stvaranje pametnog tuša, no kako se proizvod razvijao, usmjerili smo se ka dizajnu - pojašnjava Ladovac.

image
Korta

Prvi model tuša naziva Marbella obrnutog je slova L, čiji dizajn potpisuje Ladavac u suradnji s ostalim članovima tima, dok je novi model, predstavljen početkom godine, osmislio mladi i talentirani dizajner Sandro Užila.

- Njegova strast prema dizajniranju dovela nas je do novog modela vanjskog tuša Odino. Odino je osmišljen za objekte koji pružaju pogled u beskonačnost i kojima će upravo takva skulptura staviti onu točku na ‘i’ u dizajnu i kreiranju vanjskog ambijenta - ističe.

image
Korta

- Ugradnju tuša preporučujemo prije završetka glavne podloge, primjerice postavljanja keramike ili kamena, a isti se može ugraditi i na već gotov pod. Ugradnja je vrlo jednostavna, tuš se uvidava sidrenim vijcima u pod. Ono oko čega naši kupci trebaju voditi brigu je dobava tuša do mjesta ugradnje jer se radi o masivnim proizvodima koji mogu težiti do čak 400 kilograma - ističe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2022 15:14