BAŠ ODLIČNO!

Impresivna serija redizajniranih živopisnih kućanskih aparata u Gaudijevoj estetici

 Marcus Byrne
- Živimo u doba Applea i Tesle s minimalnim dizajnom koji preuzima kontrolu - primjećuje digitalni umjetnik i stručnjak

Vizualni pripovjedač Marcus Byrne zamislio je obične kućanske aparate u arhitektonskoj estetici poznatog španjolskog arhitekta Antonija Gaudija koristeći softver umjetne inteligencije za generiranje slika - prenosi Designboom.

image
Marcus Byrne
image
Marcus Byrne
image
Marcus Byrne

Grafički dizajner ponovno zamišlja svakodnevne predmete crpeći inspiraciju iz živopisnih zamršenih projekata poznatog arhitekta. Stilovi dvadesetog stoljeća poput neogotike, secesije i modernizma koji karakteriziraju Gaudíjev dizajn odražavaju se na slikama koje je generirala umjetna inteligencija kroz žive boje i slobodne oblike poput koralja. Digitalne umjetničke serije ilustrirane su kroz proces kombiniranja popularnog softvera za pretvaranje teksta u sliku, Midjourney i Photoshop za dodatno uređivanje.

image
Marcus Byrne
image
Marcus Byrne
image
Marcus Byrne

Oponašajući Gaudíjev sofisticirani arhitektonski stil, serija prikazuje tekuće oblike i teksturirane površine koje podsjećaju na prirodno drvo i organske formacije u špiljama.

- Živimo u doba Applea i Tesle s minimalnim dizajnom koji preuzima kontrolu - primjećuje digitalni umjetnik i stručnjak za photoshop. - Sve marke automobila imaju modele sličnog izgleda, a logotipi tvrtki uklonjeni su kako bi živjeli u malom svemirskom svijetu mobilnih uređaja.

image
Marcus Byrne
image
Marcus Byrne

Vraćajući se na živopisne zgrade u više boja s keramičkim mozaičkim pločicama i vitrajima, serija digitalnih ilustracija -zamišlja obične kućanske aparate u Gaudijevoj estetici. Umjetnička djela generirana tvore organske svakodnevne predmete zakrivljenog oblika u šarenim uzorcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:37