udobno i elegantno

Idealno je vrijeme za uvući se pod dekicu: Neka to bude sa stilom uz ovaj odabir

 Unsplash
Deke su savršeno rješenje za uljepšavanje prostora bez ulaganja u skupi novi namještaj

Kako temperature počinju padati, nema ništa bolje nego se fino ušuškat u udobnu dekicu. Srećom, osim same udobnosti postoji mnogo šarenih i umjetničkih deka koje će vas zagrijati, a i dekorirati vaš dom. Deke su također savršeno rješenje za uljepšavanje prostora bez ulaganja u skupi novi namještaj. Prekrijte krevet s njima, baite ih na stari kauč ili ih jednostavno držite skrivene do filmske večeri. Neke deke su čak dovoljno lijepe da se koriste kao zidna umjetnost.

Trebate pomoć da pronađete nešto udobno i elegantno? Došli ste na pravo mjesto! Sastavili smo šareni popis koji odgovara različitim ukusima. Neki od ovih pokrivača sadrže replike poznatih djela poput uzoraka Franka Lloyda Wrighta ili kultnog Rođenja Venere.

image
Etsy

1. Tkane deke s prikazima životinja

Ove tkane deke izrađene su od 100% pamuka i imaju rubove s resama. Pomalo neobične deke s apstraktnim prikazima životinja skoro su jednako dobre kao i umjetnička slika. Dostupno na Etsy.

image
Etsy

2. Deka s botaničkim motivima

Kao i u prijašnjem slučaju radi se o tkanoj deki koja je izrađena od 100% pamučne pređe i ima rubove s resama. Ova deka nije tiskana, tkana je od šest raznobojnih niti. Botanički motivi su jako popularni u posljednje vrijeme pa ako vam nikada nije dosta biljaka, evo još jedne prilike za udomljavanje. Dostupno na Etsy.

image
Etsy

3. Tigar deka

Ovo je savršeni jedinstveni komad tapiserije ili vam je draže kao dekoracija kreveta/sofe. Asis Percales je ilustrator iz Granade, Španjolska. Njegov eklektičan stil inspiriran je modernom kulturom tetovaža, cirkuskom estetikom, reklamama, stripovima i prije svega cumbia stilom. Njegova umjetnost govori o pričama i likovima sa zanimljivom pozadinom i iskustvima. To je razigrana i svježa umjetnost s bizarnim momentom. Dostupno na Etsy.

image
Amazon

4. Rođenje Venere

Ako ste ljubitelj značajnih umjetničkih djela, ovo je prava tapiserija za vaš dom koja se može koristiti i kao prekrivač/dekica. Izrađena od 100 % pamuka, tkana, a ne tiskana. Ovo je doista pravi komad umjetnosti koji pruža utjehu u hladnim danima. Dostupno na Amazon.

image
Amazon

5. Uni Art

Imamo nešto i za ljubitelje arhitekture. Ova tapiserija, odnosno prekrivač/deka osmišljena je u suradnji s fondacijom Frank Lloyd Wright i idealan je dodatak svakom domu sa svojom finom geometrijom i prozračnim odabirom boja. Dostupno na Amazon.

image
Amazon

6. Zvjezdana noć

Još jedan primjerak velikog umjetničkog djela na udobnom prekrivaču. Malo tko može odoljeti Vincent Van Goghu, a pogotovo kad dolazi u ovako ugodnom obliku. Dostupno na Amazon.

image
Amazon

7. Gljive

Posebnost ove deke možda više leži u dobrom izboru boja, nego u samim motivima, iako postoji uvijek nešto teško objašnjivo i privlačno u oblicima gljiva. Ako želite svome domu dodati malo zemljanih tonova i prirodnog izričaja došao je kraj vašoj potrazi. Dostupno na Amazon.

image
Etsy

8. Jagode

Tko ne bio volio stalno imati jagode u svome domu? Ova simpatična pletena deka ističe se motivima jagoda u kombinaciji s još uvijek popularnom senf žutom te stvara idealnu kombinaciju za osvježavanje vašeg namještaja. Dostupno na Etsy.

image
Target

9. Linijska umjetnost

Linijska umjetnost već jedno vrijeme vlada kao trend u uređenju domova, uglavnom se radi o ilustracijama na zidovima, ali evo prilike da date malo živosti tim linijama. Ova lagana deka je svakako dekor koji ne smijete propustiti. Dostupno na Target.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 18:51