KVALITETAN NAMJEŠTAJ OD MASIVNOG DRVA

Hrvatska dizajn atrakcija, brend Metoda, osvojio publiku na Zagreb Design Weeku već prvi dan

 Domagoj Kunić
Do nedjelje možete na Zagrebačkom velesajmu pogledati brojne dizajnerske poslastice. Štand Metode pogledajte u hali 8

Nova dizajnerska atrakcija iz Hrvatske koja se u kratkom roku predstavila i oduševila svijet, brend Metoda, trenutačno se predstavlja domaćoj publici na 10. izdanju Zagreb Design Weeka na Zagrebačkom velesajmu.

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

Jedinstvena je to prilika za sve koji su htjeli vidjeti i opipati njihov namještaj uživo da to i učine (Zagreb Design Week završava 1. listopada) jer, podsjetimo, brend Metoda još uvijek nema showroom u kojem bi potencijalni kupci to mogli učiniti kada god to požele. Metoda je na prošlogodišnjem izdanju ovog festivala imala premijeru, a sada se ovaj premium brend iskusnog proizvođača namještaja sa 70-godišnjom tradicijom, tvrtke Spin Valis iz Požege, vraća u velikom stilu i pokazuje svoj raskošan asortiman, puno veći od prošlogodišnjeg. Naime, Metoda je, vrijedi spomenuti, pod jednim okriljem okupila crème de la crème hrvatskog produkt dizajna, najpoznatije hrvatske dizajnere, redom: Numen/For Use, Grupu, Regular Company, Simona Morasija Piperčića, Thinkobjects, Nevena i Sanju Kovačić iz Neisaka te Mladena Orešića, profesora Studija dizajna. Projekt je pokrenut uz pomoć fondova EU, a reakcije publike i struke od samih su početaka pune superlativa, što ovaj mladi brend definitivno i zaslužuje jer je trenutačno sinonim za najbolje od dizajna Made in Croatia.

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

Štand Metode na Zagreb Design Weeku prostire se na 100 četvornih metara i jednako je impresivan kao i onaj kojim su se predstavili u Parizu na nedavno održanom uglednom sajmu Maison & Objet (od 7. do 11. rujna). Dizajn štanda nosi temu Racionalno & Iracionalno, potpisuje ga studio Neisako, a predstavlja kolekciju Metodinih stolova, stolica i komoda od masivnog drva. Tu su stolice Doma (Neisako), Transom (Simon Morasi Piperčić), Dimensia+ (Mladen Orešić), Patrona (Grupa), Greta (ThinkObjects), Wood Alien (Numen/ForUse) i Joi (Regular Company), zatim stolovi Dimensia+ (Mladen Orešić) i Travolta (Numen/ForUse), ležaljka Potka (Neisako) te komoda Elude (Simon Morasi Piperčić).

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

- Ova je izložba stigla s nedavne prezentacije u Parizu, a riječ je o kolekciji stolova, stolica, komoda i polica izrađenih poglavito od hrasta, rafinirane površinske obrade u nijansama od natura do živopisnih kolorita. Nastupom na Zagreb Design Weeku Metoda označava pripadnost domaćem dizajnerskom stvaralaštvu, naglašavajući važnost sinergije industrije i dizajna u svrhu kreiranja proizvoda veće konkurentnosti kroz veću dodanu vrijednost - kažu iz brenda.

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

Brend Metoda, baš kao i u Parizu, i ovdje u Zagrebu predstavlja svoju kolekciju kroz dva različita lica istih proizvoda, smještenih u kontrastne interijere. Ideja je ove prezentacije prikazati transformativni karakter proizvoda od masivnog drva i metala koji se postiže različitim površinskim obradama, od prirodnih tonova drva do raznolike palete boja.

Visoka kvaliteta dizajna i proizvodnje, besprijekoran dizajn i uvijek dobrodošla jednostavnost ono su što je zapelo za oko posjetiteljima Zagreb Design Weeka već prvi dan.

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

- Nabrojani renomirani hrvatski produkt dizajneri dizajnirali su kolekciju Metode, udahnuvši originalan i inovativan duh mladom dizajn brendu. Iskustvo ovog projekta je eksperimentiranje najsuvremenijim tehnologijama od mehaničke odrade drva do savijanja masiva hrasta te osmišljavanje novih spojeva i alata u suradnji s drvnim inženjerima iz požeškog Spin Valisa koji stoji iza brenda, ali i korištenje vještina starijih majstora. Svaki od dizajnera posjeduje svoj karakterističan senzibilitet te snažan izričaj i upravo je to u kreiranju kolekcije podržano kao svojevrsno bogatstvo - ističu iz brenda.

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

Metoda se dosad dva puta uspješno predstavila na milanskom Tjednu dizajna u prostoru Superstudio Show, sajmu namještaja Imm Cologne (Njemačka), a nakon pariškog Maison&Objeta prisustvovat će i na drugim uvaženim europskim sajmovima do kraja godine. Metoda je već nagrađena i posebnim priznanjem Hrvatskog dizajnerskog društva, odnosno na Izložbi hrvatskog dizajna 21/22 u kategoriji Cjeloviti projekt/proizvod prošle godine.

image
Domagoj Kunić
image
Domagoj Kunić

Naziv projekta: Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda – CEKOM SPIN/Naziv korisnika: Spin Valis d.d./Ukupna vrijednost projekta: 118.635.689,57 HRK/ 15.745.661,90 EUR/EU sufinanciranje projekta: 60.233.713,38 HRK/7.994.387,60 EUR

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

image

Europski strukturni i investicijski fondovi

image

Europska unija
Zajedno do fondova EU


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa Spin Valisom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:09