Moon World Resorts

Hotel u obliku mjeseca u Dubaiju omogućit će doživljaj svemir na Zemlji

 Moon World Resorts
Cilj bio razviti autentičnu reprodukciju Mjeseca u velikim razmjerima, koja uključuje najveću sferu na svijet

Dubai je već odavno poznat po svojoj ekstravagantnoj arhitekturi i ako Moon World Resorts uspije, novi hotel će svakako preoblikovati najnaseljeniji grad u UAE. Kompanija sa sjedištem u Kanadi planira izgraditi četiri MOON resorta, a prvi je namijenjen Dubaiju. Replika Mjeseca visoka 222 metra sadržavat će sve pogodnosti koje se očekuju od luksuznog ljetovališta, kao i posebna iskustva namijenjena repliciranju posjeta Zemljinom satelitu.

image
Moon World Resorts

Projekt vrijedan 5 milijardi dolara uključivao bi iskustvo "lunarne kolonije" i "površine Mjeseca" namijenjenog dovođenju svemirskog turizma na Zemlju. Prema osnivačima tvrtke, Sandri Matthews i Michaelu Hendersonu, resort bi mogao primiti do 10 milijuna posjetitelja godišnje kada bude dovršen. Samo lunarna kolonija ima kapacitet za 2,5 milijuna gostiju godišnje, a predviđa se čak i platforma za obuku svemirskih agencija i astronauta.

image
Moon World Resorts

Naravno, MOON je još uvijek resort i kao takav gosti će imati što doživjeti i uživati. Naselje će sadržavati noćni klub, centar za događanja koji će primiti do 5000 gostiju, spa-wellness centar, jazz piano lounge i višeetažni salon temeljen na vanzemaljskoj letjelici. Veliki kongresni centar namijenjen je privlačenju izlagača na području tehnologije i svemira.

MOON će također uključivati ​​144 luksuzne jedinice za kupnju u sklopu programa privatnih rezidencija. Svaka vila od 185 četvornih metara dolazi s doživotnim članstvom u MOON-u koje dolazi s ekskluzivnim privilegijama.

image
Moon World Resorts

Dok se službeni planovi u Dubaiju finaliziraju, tvrtka procjenjuje da će izgradnja ovog jedinstvenog resorta trajati dvije godine. "Iz arhitektonske, inženjerske i dizajnerske perspektive, MOON se može izgraditi", kaže Henderson.

Ovo nije prvi put da je Moon World Resorts napravio senzaciju. Godine 2021. tvrtka je objavila da planiraju dovesti MOON u Las Vegas. Henderson je u to vrijeme rekao da su on i Matthews prvi put osmislili koncept 2000. godine i da je "cilj bio razviti autentičnu reprodukciju Mjeseca u velikim razmjerima, koja uključuje najveću sferu na svijetu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 18:45